Miniklerden Anlamlı Kampanya

16 Nisan 2016 Cumartesi 10:57 2016-04-16 11:03:07
Miniklerden Anlamlı Kampanya
 İnegöl Belediyesi, Minik Ayaklar Anaokulu ve İnegöl AVM işbirliğinde “Çocukların Mevsimi Olmaz” adı altında oyuncak toplama kampanyası başlatıldı.
İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen kampanyada, anaokulu öğrencileri kendi harçlıklarıyla aldıkları oyuncakları İnegöl AVM´ye konulan metal kutunun içine attılar.

İnegöl AVM´de düzenlenen kampanyanın tanıtımına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Minik Ayaklar Anaokulu kurucusu Enerjin Baloğlu, Genel Koordinatör Deniz Çınar, İnegöl AVM Pazarlama ve İnsan Kaynakları Müdürü Mine Ay, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ÇOCUKLAR MUTLU OLSUN DİYE

‘Çocukların Mevsimi Olmaz´ oyuncak toplama kampanyasıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Temel belediyecilik faaliyetlerinin yanı sıra eğitimden sağlığa, spordan sanata pek çok sosyal sorumluluk projesinde üzerine düşen görevi üstlenen İnegöl Belediyesi olarak bugün geleceğimizin teminatı çocuklarımız için karşınızdayız. Hepimiz çocuk olduk o nedenle sizlerden kendi çocukluğunuzu azıcık da olsa hatırlamanızı isteyeceğim. Küçücük bir oyuncakla nasıl da mutlu olurduk. Hele bu oyuncak geçim derdiyle uğraşan annemizin ve babamızın bize olamayacağı bedelde bir oyuncaksa. Hele de yeniyse, dünyalar bizim olurdu. Bizim çocukluğumuzda oyuncağa sahip olmak neredeyse bir ayrıcalıktı. Hatırlayın kıymetli dostlar oynadığımız futbol maçlarında bile oyuncuları ve oyunun kurallarını topun sahibi olan belirlerdi. Bu hayatta her çocuk sandığımız kadar şanslı olmayabilir. Bizim çocukluğumuzda yurtdışından tatile gelen gurbetçi akrabalarımızın yolları dört gözle beklenirdi. Acaba bavuldan bize de bir oyuncak çıkar mı umuduyla. Bugün pek çok çocuğumuzun yüzlerce oyuncağı oluyor. Ebeveynler olarak çocuklarımızı bu konuda oldukça bonkör yetiştiriyoruz. Gerek elektronik aygıtlar gerekse diğerleri daha çocuğumuz doğmadan odasında yerini alıyor. Allaha şükürler olsun ki pek çok şeyin kolayca ulaşıldığı bir zamandayız. Fakat ya çevremizde bizim henüz fark edemediğimiz ancak bir oyuncağın hayaliyle uyuyan çocuklar varsa. Elbette ki var. İşte biz İnegöl Belediyesi olarak bugün bu yüzden karşınızdayız. Çocuklar mutlu olsun diye” dedi.

ÇOCUKLARIN MEVSİMİ OLMAZ

İnegöl Belediyesi, Özel Minik Ayaklar Anaokulu ve İnegöl AVM olarak bugün çocukların yüreğine dokunabilmek için, onlar daha mutlu olsun diye, o minik yürekler gülsün diye bir oyuncak kampanyası düzenlediklerini ifade eden Başkan Aktaş, “Bu sosyal sorumluluk projemizin adına Çocukların Mevsimi Olmaz dedik. Aslında şöyle bir düşündüğünüzde çocukların mutlu olmasını bir zaman dilimiyle, bir tarihle, bir mevsimle sınırlandıramazsınız. Onlar her daim mutluluğu hak eden, bu dünyadaki en kıymetlilerimizdir. Örneğin pek çoğumuz yardımlarını Ramazan ayında ya da bayramlarda yapar. Çünkü biz yetişkinler için en önemli ihtiyaçlar gıda, yakacak ve giysidir. O yüzden yardımlarımızda bu unsurlara önem veririz. Peki çocuklar için en önemli ihtiyaçlardan birinin oyuncak olacağını hiç düşündünüz mü? Çocuklar için oyuncak yemek yemek kadar su içmek kadar önemli bir ihtiyaçtır. Çocuklarımız oyuncakları sayesinde hayal dünyalarını geliştirirler, oyuncaklarıyla başka dünyalarda dolaşır ve yeni keşifler yaparlar. Belki de bir kız çocuğu anne olmayı bir erkek çocuğu asker olmayı ilk oyuncakları sayesinde tecrübe eder. Oyuncakların çocuklarımız için ne denli önemli olduğunun bilincinde olarak Çocukların Mevsimi Olmaz ve bir oyuncak da sizden diyerek oyuncak toplama kampanyamızı başlattık. Bu kampanya sayesinde oyuncakla oynayamayan, yeni oyuncaklara sahip olamayan çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bu proje kapsamında insanlardan kullanılmamış, ambalajlı hediye oyuncak bağışı toplayacağız. Çocuğuna oyuncak alan birey bir oyuncak da ihtiyaç sahibi çocuklar için alacak. Projemize ilçemizde bulunan çeşitli okullardan öğrenciler de destek veriyor fakat ben buradan tüm ilçe halkımıza seslenmek istiyorum. Bir oyuncak alarak sizde bu projeye dahil olabilir, sizde bir çocuğumuzu sevindirebilirsiniz. Oyuncaklarımızın konulacağı sepetimiz 14-23 Nisan tarihleri arasında bir hafta süre ile İnegöl AVM´de bulunacaktır. Oyuncak sepeti herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir şekilde konuşlandırılmıştır. Sizler alacağınız yeni oyuncaklarla projemize dahil olabilirsiniz. Bu proje güzel bir amaca hizmet ediyor. İnşallah sizlerin desteğiyle oyuncağa ulaşamayan çocuklarımıza ulaşıp onları mutlu edeceğiz. Bir kez daha desteğinizi beklediğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Minik Ayaklar Anaokulu öğrenciler kendi harçlıklarıyla aldıkları oyuncakları metal kutu içine attılar.

Son Güncelleme: 16.04.2016 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<