banner359

Mobilya Sanayisinde Fuar Temizliği

04 Nisan 2016 Pazartesi 18:02 2016-04-04 18:08:53
Mobilya Sanayisinde Fuar Temizliği

 5-10 Nisan 2016 tarihlerinde 35. Kez kapılarını açacak olan Modef 2016 Fuarı öncesinde İnegöl’de hummalı hazırlık devam ediyor.

Dünya’nın ve Türkiye’nin dört bir tarafından İnegöl’e gelecek ziyaretçiler için şehrin her köşesinde çalışmalar yürütülüyor. İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de sanayi genelinde yaptıkları temizlik çalışmalarıyla fuar öncesi yapılan hazırlıklara dâhil oldular.

Pazar günü gerçekleştirilen temizlik çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yardımcısı Adil Kansu; “İnegöl Belediyesi olarak fuar öncesinde sanayi genelinde temizlik çalışmaları yapıyoruz. Temizlik İşleri Müdürümüz Yalçın Bayraktar ile birlikte Mobilya Ağaç İşleri Sanayisindeyiz. Ekiplerimizle genel kontrol ve tespit yapıyoruz. Şu anda arkamızda bulunan endüstriyel ve tehlikeli atıkların oluşturduğu çöp yığınını görüyorsunuz. Maalesef bir yıldır esnafımızı, sanayicimizi gerek broşürlerle, gerekse yazılı afişlerle uyarmaktayız. Ayrıca basın yoluyla da kendilerine bu bilgilendirmeleri yapıyoruz. Hatta eğitimler ve seminerler düzenliyoruz. Ama maalesef esnafın %20’si bu uyarıları dikkate aldı. %80’i ise dikkate almayarak gördüğünüz gibi gelişi güzel bir şekilde endüstriyel atıkları sağa sola atmaktalar” dedi.

“5-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Modef fuarımıza sayılı günler var. Fuar nedeniyle ilçemize gelecek olan toptancıların, misafirlerin temiz ve güzel bir İnegöl görmesi amacıyla özellikle sanayi bölgesinde temizlik seferberliği başlatmış bulunuyoruz.” diyen Kansu devamında; “Düzenlediğimiz temizlik seferberliği kapsamında Ağaç İşleri Sanayisinin ve Küçük Sanayi Sitesinin tamamı ve İnegöl merkezdeki ana arterler komple yıkanarak temizlenecektir.Yapılan temizlik çalışmalarının amacına ulaşması ve şehrin temiz kalabilmesi için esnaflarımızın, sanayicilerimizin de bizimle iş birliği yapması gerekiyor.Bu konuda birliktelik sağlandığı takdirde bu soruna çözüm bulabiliriz. Ben kötü görüntüleri gördükçe İnegöl halkı adına üzülüyorum. Maalesef bu görüntüler İnegöl adına hoş bir tablolar değil, ben bu konuda sanayicilerimiz ve esnaflarımızın daha duyarlı olmasını istiyorum” dedi.

Kansu konuşmasında uyarılarda bulunarak; “Herkes kendi fabrikasının, kendi iş yerinin önünü temiz tutarsa, fabrikasından çıkan endüstriyel atıklarını geri dönüşüm lisanslı firmalara verip bunların bertarafı sağlanırsa daha güzel bir İnegöl olur diye düşünüyorum. Bu konuda hassasiyet ve önem göstermelerini rica ediyoruz. Biz ceza yazma taraftarı değiliz. Cezaların rakamsal bedelleri çok büyük, kişilerin canları yansın istemiyoruz. Ama gerekirse bizde cezai müeyyidelere başlamak zorunda kalacağız. Bu en son seçenek ancak bu konuda muhataplarımızda gerekli hassasiyeti ve özeni göstermelerini bekliyoruz.Ben bütün sanayicilerimize, iş adamlarımıza bol kazançlar temenni ediyorum. İnşallah fuarımız güzel geçer. Şimdi sanayiinin tamamını ekiplerimiz temizleyecekler. Yapılan çalışmaların kalıcı olmasını temenni eder saygılar sunarım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Son Güncelleme: 04.04.2016 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<