Mobilya sektörü rahat nefes alacak

03 Şubat 2017 Cuma 15:30 2017-02-03 15:35:54
Mobilya sektörü rahat nefes alacak

İTSO Başkanı Metin Anıl, vergi indiriminin sektöre canlılık getireceğini, ancak uygulamanın geçici değil, kalıcı olarak devam ettirilmesini gerektiğini söyledi. 

Mobilya sektörünün KDV oranının düşürülmesi yönündeki beklentileri hükümetten karşılık buldu. Bakanlar Kurulu, mobilya sektöründe yüzde 18 olan KDV oranını 3(üç) aylığına yüzde 8'e indirirken, beyaz eşyada ÖTV oranı aynı süre için sıfırlandı.

KDV ve ÖTV oranının düşürülmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü (dünkü) sayısında yayınlanırken, karar, uzun süredir bu yönde talebi olan mobilya sektöründe memnuniyet yarattı. Konuya ilişkin açıklama yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, KDV oranının yüksekliğinin mobilya sektörünün en büyük handikaplarından biri olduğunu belirtti. Yüzde 18'lik oranın yüzde 8'e düşürülmesi için uzun zamandır bağlı bulundukları TOBB nezdinde girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Başkan Metin Anıl, hükümetin nihayet bu taleplere karşılık vermesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek, "KDV oranının 30 Nisan 2017'ye kadar yüzde 8'e düşürülmesi sektörü canlandıracaktır. Mobilya fiyatlarında yüzde 10'luk bir indirim söz konusu olacak. Satışların artması üreticiye, fiyatların düşmesi de tüketiciye yarayacaktır" dedi.

UYGULAMA SÜREKLİ OLMALI

İTSO Başkanı Metin Anıl, son derece olumlu buldukları kararın geçici olarak değil, devamlı uygulanmasını istediklerini de söyledi. Başkan Anıl, "Yüzde 18'lik, KDV oranı istihdam ağırlıklı çalışan mobilya sektörü için çok fazla. Hükümetten mobilyada KDV oranının kalıcı olarak yüzde 8'e indirilmesini talep ediyoruz" dedi.


banner380

Son Güncelleme: 03.02.2017 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<