banner359

Mobilyacılara"Trafik" uyarısı

05 Ocak 2017 Perşembe 16:51 2017-01-05 17:44:17
Mobilyacılara"Trafik" uyarısı

 İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, İnegöl Şoförler Odası ve İnegöl Mobilya Pazarlama ve Satış Komitesi (İMOSPAK)’nin katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında gerçekleştirilecek olan fuarlar öncesi yaşanması muhtemel trafik kazalarına yönelik uyarılarda bulunuldu.

MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Önümüzdeki hafta 10 Ocak’ta başlayacak olan TÜYAP Mobilya fuarı ve 24-29 Ocak CNR’da düzenlenecek mobilya fuarıyla alakalı İnegöl kamuoyunu bilgilendirmek üzere toplandık. MODEF’ten sonra İstanbul’da 2 tane mobilya fuarı düzenleniyor. İlki 10 Ocak’ta start verecek. Bu fuara az da olsa İnegöl’den firmalarımız iştirak edecek. Bundan sonra 24 Ocak’ta başlayacak İMOB fuarı var. İnegöl mobilyacıları olarak özellikle yoğun katılım sağladığımız bir fuar. Fuar organizasyonları ve katılımlar yoğun ve zahmetli bir iştir. Stantlar kurulacak, seyahatler yapılacak, personeller yoğun şekilde araçlarıyla oraya ürün getirip kuracaklar. Geçen senelerde yaşadığımız üzücü ve olumsuz olaylar vardı. Bu olayların üzerine parmak basmak ve bilgilendirmek üzere bir uyarı yamak istiyoruz. Yolculuk yapıyoruz, fuar alanına girip stant ve ürünlerimizi kuruyoruz, oldukça yoruluyoruz. Bu yorgunlukla birlikte İnegöl’e geri dönmeye çalışıyoruz. Dönerken de trafik kazaları yapıyoruz. Bu sene bunun üzerinde daha ciddi şekilde eğilerek yorgun arkadaşlarımız dinlensinler, 1 gün sonra İnegöl’e dönsünler, istirahat etsinler istiyoruz. Bu üzücü olayların tekrarlanmasını istemiyoruz. Rabim bizi bu tür olaylarla karşı karşıya bırakmasın. Tedbir almak bizim vazifemizdir. Yorucu bir işin içerisindeyiz. Büyükşehir’de stant kurmak yorucu bir iş. Bu stantlara ürünleri yerleştirmek yorucu bir iş. Arkadaşlarımız dikkat etsinler, bu yorgunluğun üzerine dinlenerek yola çıksınlar. Fuarlara katılacak olan İnegöl firmalarımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum. İnşallah kazançlı bir fuar geçer ve İnegöl mobilyası bir ivme kazanır” dedi.

Uğurdağ, İnegöl’den 2 fuara ortalama 210 civarı firmanın katılım göstereceğini ifade etti.


İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ise “10 Ocak ve 24 Ocak’ta İstanbul’da yapılacak olan fuarlarla ilgili bilgilendirmek üzere toplandık. Bizim üzerimize düşen bir trafik konusu olduğu için bizi de toplantıya davet ettiler. Mobilya İnegöl’de bir lokomotif, işveren boyutunda ciddi değerlerimiz var. Geçmiş yıllara baktığınızda dışarıda kurulan mobilya fuarlarına gidiş ve dönüşlerde arkadaşlarımızın uykusuz, yorgun, dalgın yola çıkmalarından dolayı ciddi değerlerimizi kaybettik ve acı çektik. Değerli kardeşlerimizin bu yolda hayatlarını kaybetmesi İnegöl ticaretini ve İnegöl kamuoyunu etkiliyor. Arkadaşlara özellikle rica ediyorum, hayat çok kısa, dikkatli olmamız gerekiyor. Yola çıkmadan uykumuzu alıp genellikle de gündüz seyahat etmelerini tavsiye ediyorum. Zaten kış mevsimindeyiz. Gündüz seyahat ederlerse çok daha iyi olacak. Maalesef 2016 yılında çok acı bir tablo oluştu. 1 milyon 729 bin kaza olmuş. Bunların 81 bin 439’u yaralamalı 3 bin 316’sı da ölümle sonuçlanış. Gerisi de maddi hasarlı olarak kayıtlara geçmiş. Bunların yüzde 75’i şehir içinde, yüzde 25’i şehir dışlarında. Şehir dışı kazalar neden az? Yollarımız gayet güzel. Yüzde 25’lik bu kısım biraz önce belirttiğimiz nedenlerden kaynaklanıyor. Arkadaşlarımız ciddi yorgunlukla yola çıkıyorlar, gelirken de kaza yapıyorlar ve ciddi değerlerimizi kaybediyoruz. Arkadaşlarımız bol ve bereketli kazançlar diliyorum. 210 katılım İnegöl ticareti için iyi bir rakam. Çok daha iyi günlere geleceğiz. El ele verdik, lokomotifi hep beraber hızlandıracağız. Üzerimize düşenleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.01.2017 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<