banner359

Mobilyanın lideriyiz

28 Şubat 2018 Çarşamba 12:31 2018-02-28 16:22:08
Mobilyanın lideriyiz


İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği öncülüğünde bu yıl 4’ncüsü düzenlenen i’m Design 2018 projesi start aldı. Starwood ana sponsorluğunda düzenlenen proje 26 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Proje kapsamında Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi koordinasyonuyla Türkiye’nin 20 farklı üniversitesinden gelen endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri workshop çalışmasına başladılar.
İ’m Design 2018 projesinin tanıtımı Royal Otel’de düzenlendi.
Toplantıya Belediye Başkanı Alper Taban, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Starwood Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız ile basın mensupları katıldı.
3 Mart düzenlenecek final programında dünyanın en önemli tasarımcıları Pasquale Junior Natuzzi, Alberto Basaglia, Hicham Lahlou, Atilla Kuzu, Efe Karabulut, Enric Canet, Hanna-Kaarina Heikkila deneyimlerini paylaşacaklar. 
MOBİLYANIN LİDERİYİZ
Kahvaltının ardından konuşan İMOS Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İMOS olarak 3 yıl önce başladığımız I’m Design etkinliğinin 26 Şubat-3 Mart tarihleri arasında 4’üncüsünü düzenliyoruz. Bu proje bizim üniversiteye, akademisyenlere yönelik bir projemizdir. Birçok alanda proje ve program uygulayan bir dernek olarak üniversitelerimize, eğitimcilerimize, öğrencilerimize sektörümüzle ilgili bilgi ve birikimlerden faydalanmaları adına böyle bir program düzenliyoruz. Bu konuda çok ısrarcıyız ve programlarımızı devamlı olarak yapma düşüncesindeyiz. Mobilya sektörü olarak son 15-20 yıldır ciddi büyüme sağlayan ve yatırımlar yapan bir sektörüz. Sektörümüze üniversitelerimizi, öğrencilerimizi, hocalarımızı dahil ederek onlarla birlikte sektörümüzü büyütme düşüncesindeyiz. 4. I’m Design’e 16 değişik üniversiteden 48 öğrenci ile birlikte start verdik. Öğrencilerimiz Starwood firmamızda ürünler tasarlıyorlar. 3 Mart tarihine kadar da ürünlerini tasarlayıp 3 Mart’ta workshop şeklinde sunacaklar. Programı hem yurtiçindeki tasarımcılarla, sektördeki marka yöneticilerle yapmak istiyoruz hem de yurtdışında marka olmuş yetkilileri ekliyoruz. Cumartesi günü yapacağımız etkinliğimize yurtdışından davet ettiğimiz isim ve markalar var. Anni Pitkajarvi, Hanna-Kaarina Heikkila, Rianne Koens, Susan Elo, Çiğdem Esra Kamberoğlu, Efe Karabulut, Enric Canet, Hicham Lahlou, Atilla Kuzu, Alberto Basaglia, Emmanuel Ruffo, Prof. Dr. Alpay Er, Pasquale Junior Natuzzi isimlerini İnegöl’de ağıylayacağız. Gelen tasarımcılar ve yöneticiler kendi tecrübelerini paylaşacaklar. 600-700’e yakın üniversite öğrencisini yurtiçi ve yurtdışından gelen tasarımcı ve yöneticileri buluşturuyoruz. İnegöl mobilya şehridir, mobilya sektörünün merkezidir. Böyle düşünüyorsak böyle hareket etmeli, program ve projelerimizi bu şekilde hareket ettirmeliyiz. Mobilya sektöründe lideriz. Bu sektörün öncülüğünü yapıyoruz. Derneklerimiz vasıtasıyla projemizi yürütmek istiyoruz. İnegöl mobilya sektöründe iştigal eden derneklerimiz bir sorumluluğu yerine getirerek Türkiye mobilya sektörüne de bu tür programlarla ciddi katkı sağlıyorlar. 1. programımızdan itibaren bize maddi, manevi, fikri anlamda destek sağlayan Starwood’a teşekkür ediyorum. Starwood artık sponsor değil proje ortağı ve proje danışmanıdır. Böyle olmasından dolayı çok memnunum. Her daim bizim yanımızda olan İnegöl Belediyesine teşekkür ediyoruz. BTSO ve İTSO bizim sponsorumuz olarak programımıza katkı sağlıyorlar. Türkiye’nin ilk kapalı AVM’si Mobiliyum yine projemizin ortaklarındandır. MODEF Fuarcılık şirketimiz de maddi manevi anlamda proje destekçilerimizden. İnegöl’dei birçok kurum ve kuruluş bu projenin ortağı, sahibi. Hep birlikte İnegöl mobilyasını tüm dünyada faaliyet gösteren tasarımcılara ve yöneticilere duyuracağız. “ dedi.
Starwoor Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yıldız, Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
BİR ÇOK ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ
Mobilya ihracat ve iç piyasa satış istatistiklerini de paylaşan Uğurdağ, “İç piyasada KDV indirimi uygulamasıyla beraber yükselen bir ivme var. İç piyasada tahminimiz yüzde 30 oranında bir artış söz konusu diyebiliriz. Yurtdışı ihracatta yüzde 8 oranında bir artış ön görülebiliyor. Net rakamlar 10 gün içerisinde önümüze gelecek. Düşüş söz konusu değil. Yeni pazarlar anlamında da ; İnegöl mobilya sektörü olarak Türkiye de en ciddi programlarını düzenleyen bir şerhiz. Gidilmemiş ülkelere gittik, gerek fuarlar organize ettik. O ülkelerden buraya alım heyetleri getirdik. Tüm STK’larımızla birlikte yurtdışı organizasyonlarını en iyi yapan şehiriz. Güney Kore bizi seven bir ülkedir.  İlk giden mobilya heyetiyiz. Bizi seviyorlar. Şuan güney koreye ihracat yapıyoruz. Güney Afrika, Kolombiya, Meksika, Hindistan a ihracat yapıyoruz. Gitmediğimiz yer bizim edğil. Gittiğimizde de ciddi dönüşler oluyor. 3-8 Nisan tarihlerinde MODEF fuarımızı organize edeceğiz. Tanıtımlarımız ve davetlerimiz sürüyor.” İfadelerini kullandı.
İNEGÖL MOBİLYADA BAŞKENT OLMA İDDİASIYLA YOLA ÇIKTI
Belediye Başkanı Alper Taban’da, “Bursa ile bütün olabiliriz ama biz bir farkı ortaya koymak istiyoruz. İnegöl geçmişten bugüne farkını ve rüştünü ispat eden bir şehirdir. İhracat rakamlarına, dış ticaret hacmine baktığınızda İnegöl gerçekten 81 vilayet içerisinde ilk 10’a girebilen bir konuma sahip… Üreten bir şehiriz. İnegöl diyince akla öncelikli olarak mobilya geliyor. Pek çok şehirde lokomotif sektör inşaattır ama bizde mobilya… Bunu kabul etmeyen yoktur. Sanayicilerimiz sürekli gelişimleri takip ederek değer oluşturamaya çalışıyorlar. Biz de buna destek veriyoruz. İnegöl mobilyada başkent olma iddiasıyla yola çıktı. Bu çok önemli bir iddia… Yapılan bu çalışmalarda bölgesinde ve dünyada parmakla gösterilecek bir bölge… İnegöl bunu başarabilir. Mobilya alanında sürekli olara yenilikleri yakalamaya çalışan kurumlarımız var. Hepsi aynı yöne ve hedefe kilitlenmiş durumda. Güç birliği yaparak mobilyamızı ve şehrimizi en güzel yere getirmek istiyoruz. İnegöl Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Çok daha iyilerini yapacağız. Teknoloji ve insan gücünü bir arada kullanıyoruz. Mobilyacılarımız dünyanın en önemli fuarlarına katılıyorlar. Ne kadar gururlansak azdır. İMOS Başkanımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu ve bundan sonraki programlarda da el birliğiyle ana hedefe varmak için ne gerekiyorsa katkı koyacağız.” Dedi.
ÜNİVERSİTE
Taban, Müstakil üniversite olması halinde İnegöl’deki tüm sektörlerin istihdam ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi.

Son Güncelleme: 28.02.2018 16:22
Anahtar Kelimeler:
InegölMobilyaImos
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<