banner359

Modef hazırlıkları başladı

04 Mart 2017 Cumartesi 23:30 2017-03-04 23:32:22
Modef hazırlıkları başladı

 İnegöl´de 21-26 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan MODEF Fuarı öncesinde MODEF Fuarcılık yönetimi, fuarda stant açacak olan mobilyacılarla bir araya geldi, fuar öncesi değerlendirmeler yapıldı.

Hotel Angelacoma´da düzenlenen toplantıya İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkan Halil Malkaç ile mobilyacılar katıldı.

21-26 MART TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK

Yemeğin ardından bir konuşma yapan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, “21-26 Mart tarihleri arasında düzenleyeceğimiz fuarımızın hem değerlendirilmesini yapmak hem de hasbıhal etmek üzere bir araya geldik. Nisan fuarımızı biliyorsunuz artık bu yıl itibariyle 21-26 Mart tarihine çektik. Bunun değerlendirmesini geçen yıl bu zamanlarda yapmıştık. Bu sene uygulamaya geçtik. Bunun iki sebebi var. Birincisi biliyorsunuz sezon başlangıcımız bugünlerde başladı. Son bir aydır da mağazalarımızda perakende yoğunluğu, perakende ziyaretçisi üst düzeye çıkmaya başladı. Bununla birlikte Nisan´da yapmış olduğumuz fuarlarda ürün teslimatlarımız ilk dönemin sonuna tekabül ediyordu. Onun için 15-20 gün fuar tarihimizi bu sene itibariyle öne çektik. İkinci sebebi de biliyorsunuz Ramazan ayı artık Mayıs sonu itibariyle başlıyor. Bu daralan zamanı da öne geçerek tarihi uzatmaya çalıştık. İnşallah bu tarih bize bu sene hayırlı bereketli gelir ki, bizde ürünlerimizi hemen fuardan sonra Nisan ortası gibi teslim ederiz ve sezona yetişmiş oluruz düşüncesindeyiz” dedi.

STANTLARIMIZI YIKTIK, YENİLEDİK

Geçen sene Nisan fuarından sonra fuar alanıyla alakalı yıkım çalışmalarının başladığını ifade eden Uğurdağ, “Stantlarımızı yıktık, yeniledik. Dekorasyonumuzu yeniledik. Çok üst düzeyde de verim aldık. Bu senede aynı alanda yenilenmiş stantlarla birlikte dekorasyonu yapılmış fuar merkezimizle birlikte ilk defa Mart fuarımızı yapacağız. Daha önceki fuarlarda yapıldığı gibi medya tanıtım, reklam çalışmalarımız devam ediyor. Fuara son 10 gün kala reklamlarımız başlayacak. Bu reklamlarımız yine televizyonlarda, gazetelerde, radyolarda ve billboardlarda çıkmaya başlayacak. Bu reklamasyon çalışmalarımızdan Kasım fuarında çok üst düzeyde verim aldık. İnşallah Mart fuarında da verim alacağız. Bunun yanında 21-26 Mart ilk defa düzenlenecek bir tarih. Bu tarihin biran önce duyurulması, özellikle toptancılarımıza, ziyaretçilerimize duyurulması gerekiyor. Geçen sene ilk defa Şoförler Odamız öncülüğünde bütün nakliye şirketlerimizin davetiyelerimizi ürün götürdüğü bütün mağazalara, bütün şehirlere dağıtımına başlamıştık. Çok ciddi bir şekilde verim aldık. Ben buradan sizin huzurunuzda hem oda başkanımıza hem nakliyatçı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah aynısını bu senede devam ettireceğiz” diye konuştu.

ARAÇ GİRİŞLERİ SINIRLANDIRILDI

Stant kurulumuyla ilgili bazı değişiklikler yaptıklarını belirten Uğurdağ, “Biz geçen sene fuarda hep zaman geçirdik. Nerede aksaklık var, nerede problem çıkıyor diye kontrol ettik. Çok üst düzeyde şu sorunla karşılaştık; biliyorsunuz fuarımızın ana girişinin karşısında bir hangar kapımız var. Oradan araç girişi yapıyorduk. Birde merkez ön kapıdan araç girişi yapıyorduk. Şimdi bu sene özellikle İMOS´un yanındaki hangar kapısının olduğu yerden araç sokmama kararı aldık. Çünkü buradan giren araçlar stantlarına ulaşmak için koridorların içinden devam ediyorlar. Koridorlarımız 4 metrelik dar bir alan. Geçerken kurulmuş stantlarımıza, boyanmış dış cephelerimize özellikle son günlerde zarar veriyor. Bunun bizzat Kasım ayında tespit ettik. İMOS´un yanındaki kapıdan araç girişini bu sene yapmayacağız. Son 5 gün kalana kadar araçlarımız buraya giriş yapabilecek. Stantlarını ve ürünlerini bu kapıdan alabilecekler ama son 5 gün bu kapı kapanacak. Yarıya kadar kapanacak. Araçlar o kapıya kadar yanaşabilecekler. Ürünleri transpaletle oradan içeri aldıracağız. Araç girişleri olmayacak ama ürün girişleri yapılacak. Ön merkez kapımızdan araçlarımız girmeye devam edecek. Orada yükseklik problemimiz var. Burada çok yüksek araçlarımız giriş yapamıyor. 3 metrenin üzerindeki araç buradan giriş yapamıyor. 3 metre üzerindeki araçlarımız buraya kadar gelecekler. Transpaletle ürünlerini alacaklar. Brandasız 3 metrenin altında olan kapalı araçlar buradan fuar alanımızın üst kattaki merkezine kadar gidecekler. Merkezde araçlar duracak. Sağ ve sol koridorlara da araçların girmesi yasak. Araçlar orta alana geldiğinde yine ürünlerini transpaletle bu koridorlardan içeri alabilecekler. Bu konuda özellikle sizden ricam bu kadarlara hassasiyet göstermeniz, ciddiye almanız” dedi.

YURTDIŞINDAN MÜŞTERİ GETİRİLECEK

Bu sene özellikle Mart fuarında yurt dışına da küçük çaplı bir program çalışması yaptıklarını ifade eden Yavuz Uğurdağ, “Yurt dışından da birçok ülkeden seçilmiş, tespit edilmiş, ciddi ihracat yapan, alım yapan firmaların Mart fuarına katılmasını ziyaret etmesini sağlayacağız. Bu noktada 75 tane değişik ülkelerden firmalar tespit ettik. Bu 75 firmamızı önümüzdeki Mart fuarında özellikle ilk defa bu sene başlayacağız ve fuarımıza getireceğiz. Bunların bir kısmının konaklamasını da karşılayacağız. Bir kısmının uçak biletini de karşılayacağız ve fuara gelmesini sağlayacağız. Bundan sonra da her Mart fuarında yine aynı şekilde değişik değişik tespit edilen firmalarımız yurtdışından fuarımızı ziyaret etmek için gelecekler. Ziyaretçi gelecek ülkeler Angola, Kongo, Nijerya, Güney Afrika, Tanzanya, Sudan, Somali, Fas, Rusya, Ukrayna, Özbekistan, Gabon, Hindistan ve Balkanlardan. Özellikle müşteri ziyaretçisi yoğunluğunu Güney Afrika ülkelerine sağladık. Çünkü orada bir açığımız, eksiğimiz var. Orada tespit ettiğimiz müşterilerimizi inşallah ilk defa Mart fuarında İnegöl´e getirmiş olacağız” diye konuştu.

YENİ FUAR ALANI 2 KATLI OLACAK

Geçen hafta itibariyle yeni fuar alanıyla alakalı bütün resmi sürecin tamamlandığını ifade eden Uğurdağ, “Arsamızın tapusunun devrini sağladık. 30 yıllığına yap, işlet, devret şeklinde fuar arsamızı MODEF şirketimize devrini gerçekleştirdik. Artık yeni fuar alanı arsamız MODEF şirketinin üstünde. Bundan sonraki süreç artık buranın finansmanının sağlanmasıyla ilgili. Finansmanının sağlanmasıyla ilgili de vekilimizle, belediye başkanımızla, Ticaret Odamız, Mobilyacılar Odamız, İMOS, MÜSİAD herkes bu işin içerisinde. Önümüzdeki dönemden itibaren bunun finansmanıyla ilgili çalışmalarımız başlayacak. Şuan ki projemizin de lansman toplantısını Kasım fuarı zamanında yaptık. Şuan ki fuar alanı projemiz, yerimizin 80 dönüm olması hasebiyle daha büyük yüksek bir metrekareye ulaşmamız gerektiği için 2 katlı bir proje ortaya çıktı. Bu proje 80 bin metrekarelik inşaat alanımıza sahip. 55-60 bin civarında da satılabilir alana sahip olacak. Bu ölçülendirmeyi ortaya koyduğumuzda şuan İstanbul´da yapmış olduğumuz CNR´deki fuar kadar bir metrekareye sahip olacak.  Bunun ivedilikle hayata geçirilmesi gerekiyor. İvedilikle bizim yeni fuar alanımıza ihtiyacımı var. Bütün firmalarımızın kendine yeterli seviyede metrekare tutabileceği, elde edebileceği bir fuar alanına ihtiyaç var. Bu fuar alanı İnegöl´ün birçok şeyini mobilya sektöründe değiştirmiş olacak. Biz buna inanıyoruz, bu iddiadayız” dedi.

ORTAK TEPKİ VERELİM

Uğurdağ, “Daha önceki yıllarda İnegöllümüzde bulunan mevcut otellerimizin lobilerinde ya da boş salonlarında fuara girmeyen firmalarımız veya İnegöl haricindeki firmalarımız gelip ürün koyuyorlardı. Biz geçen sene otel sahipleri ile yapmış olduğumuz toplantılar sonucu bunu engelledik.  Ama yine de geçen sene birkaç hata oldu. Şimdi yine tekrar ediyorum; hiçbir otel sahibi arkadaşımız bu sene otelinde İnegöl´de hiçbir otele katılmayan firmamızın mobilyasını salonunda ya da lobisinde sergiletmesin. Çünkü haksız bir kazanç elde ediyorlar. Sizlerde çalıştığınız otellere bu uyarıyı yapın. Bu çok kötü bir görüntü oluyor. Otelde sanki alternatif bir fuar açılmış gibi oluyor. Tek bir firma gelip, bu salona ürünlerini koyuyor. Zaten biz fuar için getirdiğimiz müşteri bu otelde kalıyor. Bizim getirdiğimiz müşteriye, biz burada fuara katılmayan firmanın ürününü sergiletmeyiz. Bunu da çok ciddi bir şekilde ısrarcıyız. Kesinlikle hiçbir otelci bu yönteme müracaat etmesin. Sizlerde çalıştığınız otellere bu uyarıları yapın” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 04.03.2017 23:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<