banner359

MODEF kapılarını açtı

05 Nisan 2021 Pazartesi 16:10 2021-04-05 17:28:02
MODEF kapılarını açtı

 İnegöl'ün dünyaya açılan kapısı olan MODEF, bugün 14.00'da düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

43'üncü Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, il protokolünün katılımıyla Hikmet Şahin Kültürparkı içerisindeki fuar alanında açıldı. Açılışa Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel,CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan  MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, “570 milyon dolar dış ticaret hacmine ulaşarak Türkiye’de 21. Büyük ekonomi 696 milyon dolar dış ticaret fazlası vererek Türkiye’de 10. Büyük ekonomi olma başarısı gösteren İnegöl’ümüzün esnafına üreticisine şükranlarımızı sunuyorum. Özellikle İnegöl’ümüzde 1027 firmamız ihracat yapma kapasitesine sahip bu çok önemli bir rakam.  Mobilya ihracımız 533 milyon dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’nin mobilya ihracatının %20’sine katkı sağlıyoruz. İnegöl’de OSBleri ve sanayi siteleri ile Türkiye’ye örnek olmuştur. İnegöl’de 14 milyon 250 bin metrekare sanayi alanına sahiptir. Bu bağlamda bu şehir küçük orta işletmeler ile büyüme gösteriyor. Bu bağlamda profesyonel bir şekilde büyük işletmelere dönüşme anlamında hızlı bir ilerleme kaydediyor. Fuar organizasyonu mobilya sektörüne çok büyük katkı sağlıyor. Bu sürece katkı sunan siyasilerimize esnaflarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugünden itibaren dünyanın 90 değişik ülkesinden şehrimize ziyaretçiler bekliyoruz. Rezervasyonlarımız gerçekleşti. 9 Nisan Cuma gününe kadar ziyaretçilerimiz fuarımızı ziyaret edeceklerdir. Bu fuar bir fuardan fazlasını sunuyor. Buradan tüm firmalara sesleniyorum, Sağlık Bakanlığımızın Bilim Kurulumuzun tüm şartlarını yerine getirmemiz gerekiyor.  Sağlık birinci önceliğimiz ekonomi ikinci önceliğimiz lütfen herkes bireysel önlemlerimizi alalım.” Dedi.
Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün İnegöl’ümüzde 43. Gerçekleştirdiğimiz mobilya fuarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Salgın döneminde açılışımızı gerçekleştiriyoruz son derece dikkatli olmamız gerektiğini tekrardan hatırlatıyorum. Salgın dönemindeki 2. Fuarımızı gerçekleştiriyoruz b konuda bir deneyime bir tecrübeye sahibiz. Herkes kendi tedbirini aldığında sağlıklı bir fuar geçireceğimize inanıyorum. Yaklaşık 1500’lü yıllarda Osmanlı donanmasına kürek göndererek bu hikâye başladı. Son 100 yılı ele aldığımızda şehrimize bir katma değer üretilmeye başladı. Ben bu noktada mobilyacılarımıza STK’lara başkan ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Böyle bir dönemde bile üretmeye devam eden bir sektör mobilya sektörü alkışlanmayı hak ediyor. Geçmişte tekstil ihracat skalasında birinci sırada iken çok şükür son yıllarda mobilya sektörümüz öne geçti bunda emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte daha yeni daha profesyonel fuar yapılması ile alakalı İTSO, kaymakamlık, milletvekilimiz ve OSB müdürlüğümüz ile birlikte yeni çalışmalar yürütüyoruz. Bundan sonraki misafirlerimizi çok daha iyi mekanlarda profesyonel bir şekilde ağırlamak istiyoruz.” Dedi.
MOBİLYA SEKTÖRÜ OLARAK DURMUYORUZ
MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Mobilya sektörü olarak durmuyoruz. Türkiye de dönüşüm hareketi başlatıyoruz. Dünya da 8. Sıradayız. Bu başarı müteşebbislerimiz sayesinde oldu. Mart ayında ihracatımızı yüzde 40 oranında artırdık. Sene sonu hedefimiz 5 milyar dolar. Katma değer oluşturmamız lazım.” Dedi.
YENİ FUAR ALANI 2. OSB’YE YAPILACAK
AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ise, “Müjdelendiği gibi feraha çıkacağız elbet. Bu salgın da bitecek inşallah.  Ülke olarak ihracat rakamlarımız artıyor. İnegöl olarak 1 Milyar dolarlık ihracat rakamlarını geçtik. Geçen yıl yeni bir fuar alanı talebi vardı. Bende bu konuyla alakalı proje dosyalarımı cumhurbaşkanımıza ilettim. Cumhurbaşkanımız, 2. Osb’nin olduğu bölgeyi önerdiler. Gelinen son aşamada orman vasfını kaybetmiş 600’ün üzerindeki arazi, İnegöl 2. OSB’ye devroldu. Mobilya fuar alanı merkezinin de yeri belirlendi. İnegöl sanayicilerine destek olan cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Mobilya üssü olacak 120 bin metrekare alanda fuar alanı, Ar-Ge merkezi olacak. Eski Türkiye’yi özleyenler haindir. Ülkemizin huzurunu istemezler. FETÖ’ye, PKK’ya buradan geç diyenler var. Onların hayalindeki Türkiye maalesef bu. Cumhurbaşkanımızın sözüyle; topunuz gelin diyorum. Hayaldi gerçek oldu dediğimiz o kadar çok hizmet var ki. Saymakla bitmez.” Dedi.
Hammadde sıkıntısına dikkat çeken Gürel, “MDF, Sunta üretimi sadece Türkiye de 3 şirket tarafından üretiliyor. İki firma yatırım kararı aldılar. Dev iki tesisi açacaklar.” Diye konuştu.
MODEF FUARI İNEGÖL’ÜN RÜŞTÜNÜ İSPATLAMIŞTIR
Bursa Valisi Yakup Canbolat da, “Bursa dünya tarihine 623 yıl nizam veren dünyaya barışı ve adaleti sağlayan Osmanlı medeniyetinin kuruluşuna beşiklik etmiş, Marmara bölgesinin maneviyat başkentidir. Her yıl dış ticaret fazlası veren diğer şehirlere model ekonomi sunan İnegöl ilçemizde toplam 1.2 milyar dolarlık ihracat fazlası ile ilimiz ekonomisine önemli bir destek vermiştir. Geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen 534 milyon dolarlık mobilya ihracı ile mobilyanın merkez üssü konumunda olduğunu ilan etmiştir. Pandemiye rağmen mobilya üretiminde düşüşler gözükse de hızla toparlanma eğitimi gösterdi. Buna katkı sunan tüm üreticileri tebrik ediyorum. Bu ekonomik verilere en büyük etken bugün açılışını yaptığımız MODEF fuarlarıdır.  MODEF fuarı İnegöl’ün rüştünü ispatlamıştır.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 05.04.2021 17:28
Anahtar Kelimeler:
InegölModefFuar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<