Müezzinoğlu İnegöl'de Toplu Açılış Yaptı

.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 19:23 2015-05-20 19:25:44
Müezzinoğlu İnegöl'de Toplu Açılış Yaptı

 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,İnegöl ilçesinde bin 930 adet TOKİ konutu, cami, aile sağlığı merkezi, ilkokul, ortaokul ve lise binalarını hizmete açtı. 

banner380
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açılıştaki konuşmasına, Gürsu Belediye Başkanı’nın silahlı saldırı sonucu yaralandığını öğrendiklerini ve geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. Müezzinoğlu, “İkinci temennim de İnegölspor’a. Pazartesi günü İnegölspor final oynayacak. İnşallah İnegöl galibiyetle 1. lige çıkacak. Rabbim inşallah nasip eder. Maça gelemeyenlerin duasını istiyoruz. İnegöl’ün ismini inşallah spor camiasında sıkça duyulmasını temenni ediyoruz” dedi. 
Müezzinoğlu, TOKİ konutlarının İnegöl halkına hayırlı olmasını temenni ederek, “30 yıl önce okuduğum kitabının başlığında hayalleri olan uyuyamaz yazıyordu. Yarın hangi temeli atacağız ya da sabah hangi eseri açacağız diye uyanıyoruz. Birileri konuşur AK Parti yapar diyoruz. İnegöl halkımız bundan 5-6 ay önce devlet hastanesine kavuştu. Son derece modern son derece ileri teknoloji ile donatılmış. İnşallah bu anlamda biz bir medeniyetin mensuplarıyız. Medeniyetimizin kurucusu Şeyh Edebali derki, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ İnsanımızı geleceğe umutla bakmaları için gece gündüz çalıştık. Şimdi AK Parti olarak öyle bir noktaya geldik ki, arkamızda çilçil eserler bırakıyoruz. Boğazın suyun altından geçiyor, iki kıtayı birbirine bağlıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana milletimiz için gece gündüz çalışıyoruz. O eski Türkiye’de ambulansı bulamıyorduk. Bulsak bile ambulansımız var ama mazot yok diyorlardı. Şimdi o eski Türkiye’yi arayanlar bugün ağustos böceği gibi cırcırlıyorlar. Şimdi milletimizi avlamak için seçim zamanı ipsiz sapsız vaatte bulunuyorlar. O zaman 7 Haziran akşamı Ak Partililer olarak güçlü yolculuğa hazırız. Ben AK Partiliyim diyen her kardeşimin tek niyeti var o da hizmet etmek. Allah sorumluluklarımızı yerine getirmeyi bizlere nasip etsin" şeklinde konuştu.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, “İnegöl Bursa’da merkezi ilçelerin dışında nüfusu en kalabalık, sanayisi en güçlü ilçemiz. Tabi ilçemizin göç alması nedeni ile zaman zaman problemler oluşmuş. O problemlerden biri de konut ihtiyacı. İnegöl’e sıkışmış ve merkezde çok fazla hava kirliliği problemi var.Bu problemin çözümü için TOKİ 1. ve 2. etap yapıldı. Sadece konut değil, lise ilk ve ortaokulumuz var. Bir yerde şehir yapıyorsanız, halkın ihtiyaçlarını karşılamanız lazım. O nedenle sosyal yerler, sağlık merkezi gibi yerler Baykoca Mahallemizde hizmet vermeye başladı. Parklarla da tam bir mahalle oldu. Bir bölgenin kent olması için zamana ihtiyacı var. Gördüm ki Baykoca artık ayağa kalkmış, ihtiyaçları giderilmiş. Vatandaşlarımız bu güzel yerin tadını çıkarsınlar” dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “2004 senesinde göreve gelince bir hayal kurduk. Dolayısıyla İnegöl’ün yeni bir bölgeye taşınması gerekiyordu. TOKİ bunda öncü olabilirdi. Tabi bizim güvenimiz vardı. AK Partimiz vardı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı. Buranın büyümesindeki projelerin hepsi İnegöl Belediyesine ait. Bugün yaklaşık 10 bin nüfus burada yaşıyor. TOKİ 1.etap ile alakalı Sedat Kızılcıklı’nın büyük emeği var. Ben kendisine teşekkür ediyorum. 2. Etap ile ilgili de Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’in büyük emekleri sonucu konut sayısı yükseldi. Bildiğini gibi 25 bin metre kare hastanenin yeri, bu yerin özelleştirilmeden çıkarıldığını öğrendik. Sayın bakanım Sizin de imzanızla çok güzel bir meydanı İnegöl’e kazandıracağız” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bulunduğumuz bölge yeni İnegöl bölgesi. Bu bölgede yaklaşık 10 yıl önce konut üretildi. Sadat Kızılcıklı’nın bu proje de büyük emeği oldu. 2 Etapta 968 konut planlanmıştı. İdare ile defalarca toplantı yaptık. Mevcut alana 968 değil, daha fazlasını sığdırdık. Vatandaşlarımız bu konutları 180 ay vade ile kendi dairelerinin sahibi olacaklar. TOKİ’nin vizyon amacının değişmesiyle 600 bin konut sayısına ulaşmasında Recep Tayyip Erdoğan’ın çok büyük emekleri var. Onun göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda, kira bedellerinden daha düşük fiyatla kendi evlerinin sahibi oldular. Sayın bakanımızın bizim önümüzü açması ile daha güzel daireler kazandıracağız” dedi.
Konuşmaların ardından TOKİ tarafından 2 etap halinde yapımı tamamlanan 1930 konut, Hz. Ali Camii, Mehmet Akif Ersoy ilk ve ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi ve TOKİ Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen toplu açılış töreni ile hizmete açıldı. Bakan, TOKİ sakinlerine anahtarlarını teslim etti.

Son Güncelleme: 20.05.2015 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<