banner359

Musiki, şifa olacak

30 Mart 2022 Çarşamba 15:56
Musiki, şifa olacak

İnegöl Musiki Cemiyeti protokol ziyaretleri kapsamında İlçe Kaymakamı Eren Arslan’ı ziyaret etti. Dernek Başkanı Diler Yalaza, hem Türk musikisinin İnegöl halkı ile paylaşılması hem de musikinin şifa olması adına çalışma yürüteceklerini söyledi.
Yeni kurulan İnegöl Türk Musikisi ve Şifahanesi Derneği, protokol ziyaretleri kapsamında ilk olarak İlçe Kaymakamı Eren Arslan’ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Arslan, dernek başkanı Diler Yalaza ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri için teşekkür ederken; derneği hayırlı olması temennisinde bulundu.
İnegöl Türk Musikisi ve Şifahanesi Derneği Başkanı Diler Yalaza da 1988 yılında İnegöl Müzik Derneği adı altında T.S.M. korosu olarak, amatör ruhla müziğe gönül veren musikişinasların bir araya geldiğini, şu anda da çalışmalarını İnegöl Belediyesi Türk Müziği olarak sürdürdüklerini aktardı. İnegöl Musiki Cemiyeti’ni Türk müziğinin tanıtımının yanı sıra musikisinin şifa özelliğini de anlatma ve uygulama adına kurduklarını kaydeden Yalaza; “Bunun en güzel örneği Osmanlı dönemindeki darüşşifalardır. Bütün makamlarda ruha gıdalar vardır. Her makamın farklı bir tedavi metodu olduğunu biliyoruz. Biz özellikle 65 yaş üstünde evde oturan emeklilerimizin gelerek huzur bulmasını, bir manada musiki ile tedavi olmasını temenni ediyoruz. Onun için buna uygun mekanlar da olabilir mi diye düşünüyoruz. Bunun araştırmasını da yapıyoruz. Türk müziğine hizmet etmeye, onu aktarmaya devam edeceğiz. Bizleri kabul ettikleri için değerli kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah Belediye Başkanımızı ve diğer protokol üyelerimizi de ziyaret etmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<