banner359

Mustafa Karaaslan beraat etti!

10 Haziran 2016 Cuma 15:38 2016-06-10 15:56:27
Mustafa Karaaslan beraat etti!

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki hesabından yaptığı paylaşımlarla Atatürk'e "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.İnegöl 3. Asliye ceza mahkemesinde yargılanmasına devam edilen Karaarslan ikinci duruşmada beraat etti.

İfadelere ve itirazların ardından mahkeme hakimi kararını verdi. Karara göre; Her ne kadar sanık Mustafa Karaarslan hakkında 5816 sayılı yasaya muhalefet suçundan cezalandırılması için mahkemeye kamu davası açılmış ve söz konusu paylaşımların sanık tarafından yapıldığına kanaat getirilmişse de sanığın üzerine atılı hakaret suçunun yasal unsurları oluşmadığından CMK 223/2-a maddesi gereğince sanığın Beraatine karar verildi.

 

Son Güncelleme: 10.06.2016 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<