MYO Öğrencilerinden Güvenlik Talebi

08 Ocak 2016 Cuma 10:30 2016-01-08 10:31:53
MYO Öğrencilerinden Güvenlik Talebi

 Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğrenci Topluluğu Başkanı İbrahim Çakmakçı, yaşadıklarını sorunlarını anlatarak, hayata geçirmeyi planladıkları sosyal projelerden bahsetti.

banner380
Yüksekokul Sosyal Toplulukların Danışmanı, İşletme Programı Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek ve Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğrenci Topluluğu Başkan Yardımcısı Gülizar Şimşek´in de hazır bulunduğu ortamda açıklama yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Öğrenci Topluluğu Başkanı İbrahim Çakmakçı, “Öğrenciler olarak bazı şeylerden memnun olurken, bazılarında da memnun değiliz. Memnun olmadığımız şeylerden bir tanesi de İnegöl halkından bazı gençlerin okul önündeki cadde üzerinde özel otomobilleri, motosikletleri ile hız yapmaları, araçlarının camını açıp bayan arkadaşlarımıza laf atmalarından özellikle bayan arkadaşlarımız çok rahatsız. Ayrıca erkek öğrencilerde bu durumdan rahatsız. Bazen sataşma çabaları da oluyor. Bu yüzden Emniyet Müdürlüğümüzden güvenlik konusunda isteğimiz var. Ayrıca araçların hız yapmasını engelleyecek bir takım uygulamalar yapılmasını istiyoruz. Öğrencilerin giriş ve çıkışlarının yoğun olduğu saatlerde bu tür rahatsızlıklar yaşanıyor. O saatler arasında bir güvenlik önlemi alınsa seviniriz” dedi.

İNSANLIĞIN ÖLMESİ!

“İnegöl için ne gibi olumlu çalışmalar yapılabilir” konusunda planlar yaptıklarını aktaran Çakmakçı, “Okulda bu projeler hakkında ekipler kuruyoruz. Devamlı Belediye Başkanımız ve birçok STK ile irtibat halinde kalmaya çalışıyoruz. İkinci dönem İnegöl´de projelerimizi hayata geçireceğiz. Projelerden bir tanesi insanlığın ölmesiyle alakalı. İnegöl halkına yönelik güzel bir gece düzenlemeyi planlıyoruz. Kültür gezilerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İnegöl´de tarihi-kültürel bir gezi yaptık. Arkadaşlarımız İnegöl´ü gerçekten beğendiler. İnegöl´e karşı olan önyargı bir nebze dahi olsun silindi. Arkadaşlarımız buranın tarihi bir geçmişi olduğunu öğrendiler. Bu geziden sonra çoğu arkadaşımızın fikirleri değişti. Farklı farklı projeleri hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİ DESTEKLEDİ

Yüksekokulu Sosyal Toplulukların Danışmanı, İşletme Programı Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek´ten de öğrencileri destekler açıklamalar geldi. İnegöl yerleşkesinin çevresinin yoğun bir trafik güzergahında olduğunu aktaran Şimşek, “Özellikle akşam saatlerinde okul önünde ciddi anlamda hız yapan araçlar var. Allah korusun buradan karşıdan karşıya geçen öğrencilerimizin yararlanmasına sebep olabilir. Birkaç kez burada trafik kazası da gerçekleşti. Emniyet ekiplerinden periyodik olarak bu cadde üzerinde uygulama yapmasını talep ediyoruz” dedi.

SARI OTOBÜS DURAĞI

Öğrencilerin ulaşım konusunda sıkıntı çektiğini ifade eden Şimşek, “Sarı otobüsler faaliyet göstermeye başladı. Birçok öğrencimiz Bursa´dan geliyor. Onlar içinde burada bir durak olmasını istiyorlar. Bu güzel bir uygulama olur” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.01.2016 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil İbrahim UYSAL 2016-01-08 18:02:18

sanayi kenti olarak gelişim gösteren bir şehrimizde,aynı gelişme eğitimde sağlanamıyor.utanılacak bir durum.

banner366

<