banner359

Necip Fazıl Anıldı

24 Mayıs 2018 Perşembe 16:17 2018-05-24 18:47:31
Necip Fazıl Anıldı

Türk Edebiyatının önde gelen Şair ve yazarlarından Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 35’nci yılında anıldı.
Yıldırım Bayezit İmam Hatip Ortaokulu tarafından kent müzesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri ile öğretmenler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan Yıldırım Bayezit İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Gültekin, “Üstad Necip Fazıl çilesiyle, tefekkürüyle, düşüncesiyle ve mücadelesiyle bir ömür boyu bu milletin değerlerini her daim hayatında yaşamış, yaşatmış ve gerçekten baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmış bir değerimizdir. Şairliğe adımı 12 yaşındayken annesinin arzusuyla atmış olan Necip Fazıl Türk Edebiyatına sayısız eserler kazandırmıştır. Yeni Mecmua, Ağaç ve Büyük Doğu  üstadın eserlerini telif ettiği dergiler arasındadır. Kaldırımlar, Sakarya Türküsü, Bekleyen, Bulmak Üstat'ın tanınan şiirlerindendir. Robert Koleji, İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi, Ankara Devlet Konservatuarı, Ankara Üniversitesi Dilve Tarih Coğrafya Fakültesi hocalık yaptığı kurumlar arasındadır. Necip Fazıl için 1934 yılı gerçekten de hayatının yeni bir dönemine başlangıç olur. O günlerde Beyoğlu Ağa Cami'nde vaaz vermekte olan Abdulhakim Arvasi ile tanışır. Ve bir daha ondan kopamaz. İlk karşılaşmayı şu mısralarla dile getirir. ‘'Bana, yakan gözlerle, bir kerecik baktınız, Ruhuma büyük temel çivisini çaktınız.’ Biz bugün Necip Fazıl Kısakürek'i vefatının 35. Seney-i devriyesinde her zamankinden daha çok hasretle, minnetle anıyoruz.  Ben her bir misafirimize teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.
Konuşmanın ardından okulun öğrencileri Şeyma Nur Doğan “Sakarya” şiirini, Kevser Yaşar “Aynalar” şiirini, Zümra Genç “Uyan yârim”, Rumeysa Uyan “ben” şiirini seslendirdi.
Okulun öğrencileri Necip Fazıl’ın Gençliğe Hitabesini hep bir ağızdan okudular.

Son Güncelleme: 24.05.2018 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<