banner359

Nihat Hatipoğlu İnegöllülerle buluştu

01 Aralık 2018 Cumartesi 02:13 2018-12-01 12:06:38
Nihat Hatipoğlu İnegöllülerle buluştu

İnegöl Belediyesinin Mevlid-i Nebi programı kapsamında İnegöl’e gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, peygamber efendimizin hayatını anlattı.

İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği program da dünya ikincisi Hafız Mehmet Bilir’in kuran tilavetinin ardından İnegöllülerle buluşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, “Sizleri özlemiştik. Davet alınca hemen aracımızı buraya sürdük.” Dedi.

20 YAŞINDAN BERİ PEYGAMBERİMİZİ ANLATTIM

Peygamberimiz safer de uğursuzluk yoktur diyor. Safer ayı pek sevilmemiştir. Peygamberin ölümüne haberci olduğu için sevilmez. Bu ayın bir özelliği de peygamberimizin doğumu olmuştu. Hem doğumuna hem ölümüne şahitlik etti. 20 Nisan’da doğdu, 8 Haziran’da peygamberimiz vefat ettik. Onu hatırlıyoruz. Çünkü peygamberimizin yoluna gidersek, kuran-ı kerimi en doğru şekilde anlarız. Peygamberimizin ahlakını almamız lazım. Bunun yolu, peygamberimizi çok iyi tanımaktan geçiyor. Onun yolunu yol edinmek, onun izini sürmek lazım. Ayetlerde ne diyor; peygambere uyun. 20 yaşından bu yana peygamberimi anlattım.” Dedi.

PEYGAMBERE UYUN

Hatipoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Allah O’na yemin ediyor. Kuran ona yemiyor. 6666 ayetten oluşuyor kuran. Tümünün hitabı peygamberimizdir. Kuran onun hayatına göre şekilleniyor. Allah’a tam uymak istiyorsanız, Allah’ın elçisi HZ. Peygambere uyun. Allah, Hz. Muhammed’i, tüm insanlara ve peygambere şahit getirdi. Gücünüzün yettiği kadar Allah’tan korkun. Allah bizi imanla gitmeyi nasip eylesin.”

HİÇ İMAN ETMEMİŞ BİR İNSANIN KOMA HALİNDEYKEN TÖVBESİ KABUL OLMAZ

“’Allah bir, Muhammed onun resulüdür’ diyen Müslüman, ebediyen cehennem de kalmayacaktır, cennet kapısı görecektir. Allah onun şefaatinden bizi mahrum etmesin. Hiç iman etmemiş bir insanın koma halindeyken tövbesi kabul olmaz.”

Son Güncelleme: 01.12.2018 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<