Nüfus müdürlüğü'nde yeni kimlik kartı yoğunluğu

30 Ocak 2017 Pazartesi 18:38 2017-01-30 18:47:13
Nüfus müdürlüğü'nde yeni kimlik kartı yoğunluğu

 2 Ocak itibariyle İnegöl Nüfus Müdürlüğünde verilmeye başlanan yeni kimlik kartları için müracaatlardaki yoğunluk koridorları doldurdu. İnegöl´de 29 günde 4 bin 600 kişi yeni kimlik için nüfus Müdürlüğünün yolunu tuttu.

banner380
4 BİN 600 KİŞİ

Sabahın erken saatlerinde nüfus müdürlüğünün yolunu tutup erken başvurmak için sıraya giren vatandaşların kuyruğu görenleri şaşkına uğratıyor. Kaymakamlığa yönelmek isteyen vatandaşlar, kuyruktaki vatandaşlar arasında geçmek için yoğun çaba sarf ediyorlar. 29 günlük süre içerisinde 22 gün iş gününde nüfus müdürlüğüne yeni kimlik için 4 bin 600 kişi başvurdu.

SÜRE KISITLAMASI YOK

Yaşanan izdiham nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulunan yetkililer, herhangi bir süre kısıtlamasının olmadığını ve acele edilmemesi gerektiğini belirterek, randevu alınarak Nüfus Müdürlüğüne gelinmesini istediler.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Yeni kimlik kartı başvurusunda istenen belgeler ise şunlar; Genel Müdürlük web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden, çağrı Merkezi (Alo 199) ile randevu alınarak veya randevusuz olarak Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapılır. Son 6 ay içerisinde çekilmiş Biyometrik fotoğraf 1 adet (4x6 ebatında), nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı, yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgesi ile başvurması. Kimlik kartı bedeli 16,00 TL´dir. Kayıptan düzenlenecek Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedeli 32,00 TL´dir. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartına kan grubunu yazdırmak isteyenler sağlık kuruluşundan alınmış kan grubunu gösterir onaylı belge ibraz etmeleri,

BAŞVURU İŞLEMLERİ

0-15 yaş arası çocukların, anne ya da babası, boşanma durumunda velayeti kendisine verilmiş kişi, vasisi ya da vekalet yolu ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı almaya yetki verilen kişinin başvurması, 15 yaşını tamamlamış olanların şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Akıl sağlığı veya nörolojik rahatsızlıklar nedeni ile içinde bulunduğu durumun hukuki anlam ve sonuçlarım algılayamayan ya da davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan 15 yaşını tamamlamış çocuklar ile büyüklerin veli, vasi veya kayyumun ibraz edeceği rapor ile ilgili mahkeme tarafından verilmiş ve kesinleşmiş vasi karan ile birlikte vasi olarak atanan kişinin bizzat kendisinin başvurması.           Müdürlüğümüze gelip Biyometrik veri alınmasına engel teşkil edecek (parmak izi, parmak damar izi, el ayası, uzuv eksikliği veya uzuv nakli gibi) fiziksel durumlarını gösterir rapor/resmi belgeleri ile birlikte başvurmaları gerekmektedir. Biyometrik verilerin karşılaştırılması sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları, başvuru esnasında sıkıntı oluşmaması açısından belirtilen hususlara dikkat edilmesi vatandaşlarımızın menfaati icabıdır” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 30.01.2017 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<