Öğrenciler Bir Haftadır Sokakta Yatıyor

.

12 Ağustos 2014 Salı 12:46 2014-08-12 12:49:23
Öğrenciler Bir Haftadır Sokakta Yatıyor
 

Bursa Valiliği kararı ile İnegöl’de, öğrenci yurdu olarak faaliyette bulunan pansiyonların kapatılması ile öğrenciler bir haftadan bu yana sokakta yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor

Pansiyonun kapatılması ile mağdur duruma düştüğünü ileri süren, bir firmada   işçi olarak çalışan Mükerrem Yılmaz, “Kaldığım pansiyon öğrenci alıyor diye kapatıldığından dolayı dışarı da kaldık. Ben ve benim gibi çalışan 15-20 kişi olarak bizim  konaklama hakkımız elimizden alındı. Öğrenci alıyor gerekçesiyle kapatılan pansiyon ilk defa görüyorum. Böyle çağdışı bir uygulamaya imza atan yetkilileri kınıyorum. Bizimle beraber aynı durumu yaşayan öğrenci arkadaşlarımıza Allah yardım etsin. Final haftasında böyle bir psikoloji ile sınava girecekler” dedi.

İNEGÖL’DEN KAYDIMI ALMAYI DÜŞÜNMEYE BAŞLADIM

Öğrencilerden Özlem Kurtul, “İstanbul’dan İnegöl’e okumaya geldim. Kaldığım pansiyondan memnundum ama şikayet üzerine kapatıldı. Günlerdir pansiyonun bahçesinde uyuyoruz. Sınavlara o şekilde hazırlanıyoruz. Mağduriyetimiz gündeme geldiğinden beri, her hangi bir yetkili bizimle ilgilenmedi. Benim gibi onlarca kişi şuan bu durumda ve bir hafta olmasına rağmen mağduriyetimiz giderilmedi. Burada mevcut olan iki yurt var ama biz  bu yurtlarda kalmak istemiyoruz. İnegöl’den kaydımı almayı düşünmeye başladım. Neden hala yetkililer bu duruma müdahale etmiyorlar” şeklinde konuştu.

SIKINTIYA SOKTUĞU İNSANLARI NEDEN GÖRMEZDEN GELİYOR

banner380

Kardelen Pansiyonun Sahibi Tülay Baygın’da, “Pansiyonları kapatan yetkililer halen bu insanlara kalacak yer çözümü üretememekle beraber, herkesi mağdur etmiştir. Bir karar alıyorsunuz, bu kararın nasıl zararlar doğuracağını hesaplamıyorsunuz, üstüne bir de ilgilenmiyorsunuz. Biz yetkililere dedik, ‘dışarıda kalanlar ne olacak?’ diye. ‘Bu bizi ilgilendirmez’ diyen yetkili kişiler, kendilerini ilgilendiren duruma neden kayıtsız kalmaktadırlar. İnegöl gibi gelişmiş ve hızla büyüyen Türkiye’de bulunan onlarca şehirden büyük ilçede, skandal niteliğindeki kararı alan ve uygulayan Bursa Valiliği neden bu sorunla ilgilenmiyor. Aldığı karar neticesinde sıkıntıya soktuğu insanları neden görmezden geliyor?” dedi.

Son Güncelleme: 12.08.2014 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ertan 2014-08-13 18:50:13

ya kardeşim okullar kapalı nasıl oluyorda dışarıda yatıyorlar

banner366

<