Öğrenciler hem öğreniyor hem para kazanıyor

30 Kasım 2018 Cuma 10:43 2018-11-30 11:11:36
Öğrenciler hem öğreniyor hem para kazanıyor

Hayırsever İşadamı Mehmet Yıldız tarafından eşi Hacı Sevim Yıldız adına yaptırılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Türkiye’nin ilk Mesleki Eğitim Kampusu unvanına sahip kampus, adeta sanayi haline geldi. Birçok üretimin yapıldığı kampusun Motorlu Araçlar Bölümünde eğitim gören öğrenciler, araçların tüm bakım ve onarımlarını yapıyorlar. Okulu adeta sanayiye çeviren öğrenciler, motor ustalarına meydan okuyorlar. Eğitimlerini alan öğrenciler, imkan olması halinde araç bile üreteceklerini söylediler. Hacı Sevim Mesleki Eğitim kampusundaki Mesleki ve Teknik Lisesi-2’de bulunan Motorlu Araçlar Bölümünde eğitim gören 82 öğrenci, motorlu araçların tüm arızalarını gideriyorlar. Bursa’nın ilçelerinden gelen kazalı ve arızalı araçları onaran öğrenciler, araç üretme hedefleriyle büyük düşünüyorlar. İlçe genelinden ve Bursa’nın ilçelerinden gelen sürücülerin kazalı ve arızalı araçlarını atölyelerindeki son donanım araçlarla tamirini yapan öğrenciler, hem eğitim görüyorlar hem çalışıyorlar hem de para kazanıyorlar. İMKAN OLSA ARAÇ ÜRETİRİZ

Motorlu Araçlar Bölümü öğrencisi Özcan Özkan, “Burada çeşitli araçlar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Arızaları gideriyoruz. Bursa’nın çeşitli illerinden gelen kazalı ve arızalı araçların tamirini yapıyoruz. Hem teorik bilgiler alıyoruz, hem de sanayi de çalışır gibi arızaları gideriyoruz. Yaptığımız işin ücretini de alıyoruz. İmkan olsa burada sıfırdan araç üretebiliriz. Malzeme anlamında destek sağlanırsa, araç bile üretiriz” dedi.

MESLEĞİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE BURADA ÖĞRENİYORUZ

banner380

Öğrenci Hasan Vezir ise, “Mesleki eğitim kampusunda Motorlu Araçlar Bölümünde eğitim görüyoruz. Gördüğümüz teorik derslerin yanı sıra uygulama da yapıyoruz. Arızalı araçların tamir edilmesi, motor arızaları, kaporta düzetmeleri yapıyoruz. Tüm araçların sorunlarını gideriyoruz. Okul ortamında oluşturulan sanayi ortamında tamir yapıyoruz. Mesleğimizi en iyi şekilde burada öğreniyoruz. Burada hem eğitim görüyoruz, her iş yapıyoruz, hem de para kazanıyoruz“ şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 30.11.2018 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<