Öğrenciler külliyeye ücretsiz taşınacak

15 Eylül 2017 Cuma 09:56
Öğrenciler külliyeye ücretsiz taşınacak

İnegöl´de faaliyet gösteren Starwood Orman ürünleri fabrikası sahibi sanayici Mehmet Yıldız tarafından yaptırılarak milli eğitime bağışlanan, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsüne şehir merkezinden öğrencilerin taşınması için hareket noktaları belirlendi.

127 servis aracıyla Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsüne taşınacak olan 3 bin 171 öğrenci için hareket noktaları belirlendi. Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Milli Eğitim Bakanlığımız, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesinde eğitim görecek tüm öğrencilerimizi taşımalı eğitim kapsamına almıştır. Bu bağlamda Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesinde eğitim görecek ve yatılı olarak kalmayan 3 bin 171 öğrencinin ücretsiz taşınması için gerekli çalışmalar mevzuat çerçevesinde yapılmıştır” dedi.

ÜCRETSİZ TAŞINACAKLAR

banner380

Müdür Bilican, “Okullarımızın açılacağı 18 Eylül itibariyle öğrencilerimizin ücretsiz taşınmasına başlanacaktır. Ayrıca taşıma kapsamına alınan tüm öğrencilerimize ücretsiz öğle yemeği hizmeti verilecektir. Köylerden taşınan öğrencilerimizden istekli olanların, külliye içinde mevcut ve son derece modern donatılmış ve nezih bir ortama sahip pansiyonlarımızda kalmaları sağlanacaktır. Toplam 127 servis aracı ile gerçekleştirilecek taşıma hizmetinde aksaklıklara meydan vermemek ve öğrencilerimizin can güvenliğini sağlamak adına Jandarma ve Emniyet birimlerimizle gerekli yazışmalar yapılmış, sürecin birlikte yürütülmesi planlanmıştır. Külliye içerisinde 5 kadrolu güvenlik görevlisi öğrencilerimizin güvenliği için hizmet verecek olup, külliyenin bir çok noktasına ileri teknolojiye sahip kamera sistemleri entegre edilmiştir. Ayrıca öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için Bakanlığımız tarafından 15 temizlik görevlisi çalıştırılmasına imkan verecek ödenek aktarımı yapılmış, personeller çalıştırılmaya başlanmıştır. İnegöl Merkez mahallelerde oturup, Külliyeye taşınacak öğrencilerimizin taşınmalarında kargaşaya meydan vermemek adına hareket noktaları aşağıdaki şekilde belirlenmiş ve hareket noktaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve ilgili okullarımızın web sayfasında yayımlanmıştır” dedi.

SERVİSLER BU NOKTALARDAN KALKACAK

Müdür Bilican hareket noktalarını şöyle sıraladı: “Akhisar Mahallesi; Köy İçi Camii Önü, Akhisar Çocuk Kulübü Çocuk Parkı, Hadim Market Önü, Burhaniye Mahallesinde Burhaniye Muhtarlığı Önü, Cerrah Mahallesinde Merkez Camii Önü, Çeltikci mahallesinde Petrol Önü, Cuma Mahallesinde Belediye Ek Hizmet Binası Otopark Girişi, Cumhuriyet Mahallesinde Alanyurt Polis Karakolu Önü, Ertuğrulgazi mahallesinde İnegöl Belediyesi Semt Sahası, Esentepe Mahallesi İstaş Sitesi Hadim Önü ve Tevhit Camii Önü ile 75. Yıl Okul Önü, Fatih Mahallesi Polis Karakolu Önü, Kaymar Market Önü, Hamidiye Mahallesi Su Yolu Camii Önü, Kevser Ekmek Fırını Önü, Fatih Camii Önü, Kuğulu Park, Heykel Karşısı Armado Pastanesi Önü, Huzur Mahallesi Huzur Mahallesi Merkez, Kemalpaşa Mahallesi Kütüphane Önü, Kemalpaşa Muhtarlığı Önü, Halk Eğitim Merkezi Önü, Hocaköy Lambaları Şok Market Önü, Selçuk Yakşi Okul Önü, Mahmudiye Mahallesi Sarı Camii Önü, Mahmudiye Muhtarlığı Önü, Urgancılar Camii Önü, Mesudiye Mahallesi İsra Market Önü, Cemil Sönmez Okul Karşısı, Reha Petrol Önü, Orhaniye Mahallesi Çinili Camii Önü, Kürekçiler Önü, Perşembe Pazarı Önü, Osmaniye MahallesiOsmaniye Muhtarlığı Önü, Sinanbey Mahallesi Sinan Bey Muhtarlığı Önü ve Furkan Kokoreç Önü, Süleymaniye Mahallesi Rumeli Derneği Önü, İnegöl Terminali Önü, Süleymaniye Alt Geçit, İngaz Karşısı, Yeni Mahalle Kılıç Market Önü, Küba Camii Önü ve Sevgi Kent A101 Önü, Yenice Mahallesi Akçaabatlılar Fırını Önü, Yeniceköy Mahallesi 500 Evler meydanı,  1000 Evler Orta Durak, 1000 Evler Çukur Durak, Şafak Sitesi Önü, Merkez Camii Önü, Orman İşletme Önü, Dumlu AVM Önü, Yunusemre Mahallesi yeni Camii  Önü, Yunus Emre Spor Kompleksi, Gül Sitesi Önü, Turgutalp Mahallesi Göçmen Camii Önü, Çamaşırlık Cami Önü,1. Nolu Sağ Ocağı Önü, Turgutalp Cami Önü, Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi Önü”. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerem yordamlı 2017-09-19 19:57:09

Alanyurt için istas sitesi hadim önüne ve de 75.yıl okul önüne servis gelmiyor okulumuza gidemiyoruz buna bi çar . Bulun

Avatar
Pinar 2018-09-14 20:47:42

Bu servisler kampüsün içine giriyor mu ve öğretmenler yararlanabilir mi

banner366

<