banner359

Öğrencilerden Okullara 'Usta Eli'

05 Nisan 2018 Perşembe 09:41
Öğrencilerden Okullara 'Usta Eli'

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün başlattığı “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl´de de desteğe ihtiyacı olan okul ve ailelere yönelik başarıyla sürüyor.

“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle buluşuyor” projesini okul içerisinde yeniden biçim ve formatını düzenleyip “Usta Eli” adını verdikleri proje kapsamında yaptıkları çalışmalarla okullara renk katan Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idaresi ve öğretmenleri, Çeltikçi İlk ve Ortaokulunun tamiratını yapıyorlar. Kolları sıvayan öğrenciler ve öğretmenler, okul sıralarından, masalara, panolara, dolaplara ve çevre düzenlemelerini yapmak için ter döküyorlar.

Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Sedat Paslı, “Usta Eli projesi Okulumuz Hacı Sevim Yıldız2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı tarafından geliştirilen ve yürütülmekte olan bir projedir. Metal Teknolojisi Alanı ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı da bu projeye destek vermektedir. Projemizin amacı İnegöl´ün köy okullarındaki arıza ve eksiklerin giderilmesine yardımcı olmak, okulumuzun tanıtımını yapmak, öğrencilerimizin derslerde öğrendiklerini sahada uygulamalarını sağlamak ve ilçemizin köylerinin tanıtılmasına yardımcı olmaktır. Projenin yürütülmesi için İnegöl Belediyesi tarafından okulumuza malzeme yardımı yapılmış olup, MÜSİAD ve İTSO gibi sivil toplum kuruluşlarının üyelerinden de hibe malzeme katkısı sağlanmıştır. Proje tamamıyla okulumuza ait olup paydaşlarımızın desteğiyle okulumuz Mobilya ve İç Mekan tasarımı Alanı tarafından yürütülecektir. Usta Eli projesinin ilk uygulaması 21 Mart 2018 Çarşamba günü Edebey İlkokulu, Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu binasında yapılmıştır. Okulumuz Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Metal Teknolojisi alanı ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı öğrencilerinden oluşan ekibimiz okul binasının sınıf tahtaları, panoları, kapıları, tuvalet kapıları, muslukları, kalorifer petekleri, bahçe kapısı gibi yerlerinde tespit edilen arıza ve sorunları gidermiştir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<