Öğrencilere Çevre Semineri

17 Kasım 2017 Cuma 22:23 2017-11-18 11:41:00
Öğrencilere Çevre Semineri

   Özel Devrim Kosova İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerine İnegöl Belediyesi tarafından atık maddelerin doğaya dönüşümü konulu bir seminer verildi.

İnegöl Belediyesinde görevli çevre mühendisleri Çiğdem Çotuk ve Özge Çatal tarafından pil, cam, kağıt, plastik vb maddelerin doğadan uzun süre kaybolmadığı ve doğaya zarar verdiği anlatıldı. Çevre mühendisi Çiğdem Çotuk’ İnegöl Belediyesi ‘nin çevreyi korumak için yaptığı çalışmalardan ve  Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’ndan bahsetti. Toplanan geri dönüşüm maddelerinin ve katı atıkların burada ayrıştırılarak tekrar doğaya kazandırıldığını öğrencilere anlattı. 
        Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Devrim Kosova İlkokulu Müdürü Özer Yılmaz “Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi günümüzde insan sağlığını tehdit eder hale ulaşmıştır. Bu kirlenmeler sonucunda canlı türleri tükeniyor, ormanlar azalıyor, denizler ve akarsular kirleniyor. İnsanın doğaya verdiği zararı azaltmak ve daha temiz bir çevrede yaşamak için bizlerde Kosova Eğitim Kurumları olarak veli ve öğrencilerin katkılarıyla katı atık maddelerinin geri dönüşümü için üstün çaba harcamaktayız. Öğrencilerimizin evlerinden getirdikleri katı atık maddeleri,  okulumuz bünyesinde oluşturduğumuz atık depolama sahalarında biriktiriyor ve düzenli aralıklarla İnegöl Belediyesi’nin ilgili birimlerine iletiyoruz. Daha temiz bir dünyada yaşamak için doğayı korumak hepimizin ortak bir gayesi olmalıdır” dedi. 
     

banner380

Son Güncelleme: 18.11.2017 11:41
Anahtar Kelimeler:
InegölKosovaKolej
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<