banner359

"Öğretmenler Milli Birliğin Teminatıdır"

24 Kasım 2018 Cumartesi 12:25 2018-11-24 12:37:21
"Öğretmenler Milli Birliğin Teminatıdır"

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun, "Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir" dedi.

Konu ile ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Aytekin Torun, "24 Kasım 1928'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Atatürk'e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını verilmiştir. Atatürk’ün doğumunun 100. Yılı olan 1981'den itibaren de, 24 Kasım her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması, öğretmenlerinin üstün gayret ve çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir.Ülkelerin, çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi eğitim ve öğretimin, kaliteli ve bilimsel yöntemlerle gerçekleştirilmesi ile mümkündür. Eğitim sorunlarını çözen ülkeler kültür, sanat, bilim, teknoloji ve sosyo-ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiştir.Öğretmenlik öyle güzel bir meslektir ki, onun konusu insan, malzemesi insan, işçisi insan, işleneni insan, işleyeni insandır.Eğitimin temeli şüphesiz öğretmenlerdir. O öğretmenler ki, insanları cehaletten kurtarıp onlara gerçeği anlatırlar. Üzerinde yaşadığımız ve fedakâr atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu yurdu sevmeyi, onun için gerekirse canımızı vermeyi, bize öğretmenlerimiz öğretirler. Bağımsızlığımızı simgeleyen ve Türk'ün her zaman özgür yaşayacağını göklerde dalgalanarak dünyaya haykıran bayrağımızı sevmeyi, ona saygı göstermeyi bize ilk kez kim öğretti?Bizleri yarının ışıklı günlerinin meşaleleri olarak yetiştirdiniz. Bize "Vatanın, Milletin, Bayrağın" kandan, candan üstün olduğunu, "Dinin, Namusun, Ülkünün" her ne pahasına olursa olsun korunması gerektiğini anlattınız.Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir. Bu kadar fedakâr olan eğitim neferlerimizin sorunlarının da bir an önce çözümlenmesi atama bekleyen on binlerce gencimizin atamalarının yapılması gerekmektedir. Artık eğitim ülkemizde sorun olmamalı, ülkemizin gururu olmalıdır.Bu duygu ve düşüncelerle, saygı ve sevgiye en üst derecede layık olan öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü kutlar, bu sorunlu, çileli ve bir o kadar da mutlu eğitim yolunda sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" cümlelerini kullandı.

Son Güncelleme: 24.11.2018 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<