banner359

“Öğretmenler, tüm mesleklerin mimarıdır”

24 Kasım 2019 Pazar 12:18
“Öğretmenler, tüm mesleklerin mimarıdır”

24 Kasım Öğretmenler Gününe ilişkin yazılı bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Tüm mesleklerin bir mimarı varsa oda öğretmendir” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. Taban, mesajında öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı.

“TÜM MESLEKLERİN MİMARI ÖĞRETMENDİR”
Alper Taban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öğretmen; dünü görebilen, yarını yetiştirmek için çaba sarf eden, bireylerin ruhlarına yarınları nakışlayandır. İlkokul sıralarında öğretmen, hayatımızın şekillenmeye başladığı, ailemizin en önemli ferdi olarak görüp bağlandığımız surettedir. Yetişkin zamanlarımızda hayatımıza yön veren kararların oluşmasında büyük etkendir. Meslek seçimlerimizde ise hayatımıza dokunduğu eldir. Tüm mesleklerin bir mimarı varsa oda öğretmendir.”

“ÖĞRETMENLER, BİZİ BİZ YAPAN KODLARI RUHUMUZA İŞLEYEN SANATKARLARDIR”
“Bilginin ve erdemli bir insan olmanın şekillenmeye başladığı çocukluk çağının büyük mimarları, bizi biz yapan kodları ruhumuza işleyen sanatkarlardır öğretmenlerimiz. Onları böylesi değerli yapan ise şüphesiz ki sevgidir. Çünkü insanı şekillendirmek hayatı çiçeklendirmektir. Öğretmenlik; geleceği, toplumları ve hatta medeniyetleri inşa edendir. Bilginin aktarımına yegane etkendir. Hatıralarımızdan silinmeyen eğitim yıllarımızın yol göstericileridir. Bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi saygı ve minnet duygusu ile anıyor, eğitim meşalesinin yol göstericileri tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<