banner359

Öğretmenlere iş güvenliği eğitimi

11 Ocak 2017 Çarşamba 10:22 2017-01-11 10:23:24
Öğretmenlere iş güvenliği eğitimi

 İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İnegöl´de görevli öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitim kapsamında, iş güvenliği eğitimleri devam ediyor.

İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çok amaçlı salonunda 2016 yılı Kasım ayında başlayan ve 2017 yılı Mayıs ayında sona erecek olan eğitimlerden 3 binin üzerinde ücretli ve kadrolu öğretmen yararlanacak. Milli Eğitim Müdürlüğü İş Güvenliği Uzmanı Ayşe Çiler Yetgin tarafından verilen eğitimler hafta içi Salı ve Çarşamba günleri toplam 12 saat sürüyor.

Eğitimlerle alakalı bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan, “Hizmet içi eğitim kapsamında öğretmenlerimize yönelik iş güvenliği eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Mayıs ayına kadar devam edecek. Güzel bir eğitim olur inşallah. Hepimiz iş güvenliğini sağlamadan çalışma yapmamamız gerekiyor” dedi.

‘ÖNCE İNSAN´

İş Güvenliği Uzmanı Ayşe Çiler Yetgin ise, “İş sağlığı ve İş Güvenliği bir yaşam biçimi olmadıkça, öğrenci ölümleri, çalışan ölümleri ve geri dönüşü olmayan kaza sayısı ülkemizde sürekli artacaktır. İş Sağlığı ve İş Güvenliği kültürü Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumlarımız başta olmak üzere eğitim süreçlerinin en önemli parçalarından biri olarak ele alınmalıdır. ‘Önce İnsan´ düsturu ile yola çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenli yasası kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün Mesleki Gelişim Programlarında yer alan İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kursu İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü Personeline verilmiştir. İş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili temel kavramları, mevzuatı, kurulunun oluşumunu ve görevlerini tanımak; iş sağlığı ve iş güvenliğinin önemini kavramak, iş kazalarını ve nedenlerini öğrenip, iş kazalarını önleyici tedbirleri alabilmek, meslek hastalıklarını tanıyarak çalışma alanındaki hastalık faktörlerine göre kendini ve çevresini koruyabilmek, kişisel koruyucu donanımları, sağlık ve güvenlik işaretlerini, binalarda güvenliği tehdit edici unsurları tanımak, acil durum planı ve risk değerlendirmesi oluşturup uygulamak, yangın önleme ile ilgili tedbirleri alabilmek, yangın söndürme çalışmalarını bilmek ve gerektiğinde uygulayabilmek konularını anlattık” dedi. 



Son Güncelleme: 11.01.2017 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<