Öksüzlere yardım eli

07 Ocak 2020 Salı 11:42 2020-01-07 16:41:13
Öksüzlere yardım eli

İnegöl ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine el uzatan İnegöl Kafkas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ilk kongresi gerçekleştirildi. Derneğin Kurucu Başkanı Osman Şentürk, yeniden Başkan seçildi.
Royal Otelde düzenlenen kongreye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İnegöl Belediye Başkan vekili Eşref Yiğit, oda ve dernek başkanları ile dernek yönetimi ve üyeler katıldı.
ÖKSÜZLERE YARDIM ELİ
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Divan başkanlığına Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın getirildi.
Konuşma yapan İnegöl Kafkas Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Şentürk, “Bugün burada büyük bir heyecan yaşıyoruz. İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyelerinde başkanlık yapmış olan rahmetli büyüğümüz Sn. Hikmet Şahin’in en büyük arzularından birini hayata geçirdik. Az önce tanıtım videosunda da izlediğiniz gibi, dost meclisinde Osman Arslan arkadaşımızın ortaya attığı fikir hızlıca harekete geçerek derneğimizin kurulmasına sebep oldu. Bugün bu salonda yer alan kalabalığın verdiği aidatlar, fitre ve zekatlarla onlarca öğrenciye, yüzlerce aileye, yetim ve öksüzlere yardım eli uzatılıyor. Gerek devletimiz, gerekse de belediyelerimizin katkılarıyla birlikte Sivil Toplum Kuruluşlarımız başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Bizler derneğimizi kurduğumuz ilk süreçte, birçok yardım kuruluşuyla irtibata geçerek fikir alışverişinde bulunduk. Yardımların doğru isim ve adreslere ulaştırılması noktasında hassas davrandık. Bu konuda gerek Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Derneği gerekse de diğer Yardımlaşma kuruluşlarıyla irtibatta olduk. Kısa sürede büyük işler yaptık. Az önce izledikleriniz buzdağında görülen çalışmalardan bazıları. İnanın bugüne kadar ziyaret ettiğimiz onlarca ailede hep gözyaşı vardı. Bu akşam gönül arzu ederdi ki, yapılan yardımlar nedeniyle sevinç gözyaşları döken anneleri, babaları ve öğrencileri bu mikrofona çıkaralım. Ancak, yardım yaptığımız aile ve çocuklarımızı rencide etmek istemediğimizden aramızda değiller. Bazı sevinçlerin yada duaların tarifi olmaz. Biz sizlere ne kadar anlatsak da yaşadığımız o anki atmosferi zihninizde canlandıramayız. Ama onlar adına sizlerden binlerce kez Allah razı olsun. Allah yaptığınız yardımları sizlere misliyle geri kazandırsın. Allah her daim yüzünüzü güldürsün. Allah bizlere ve ailelerimize önce sağlık, sonra ise bereket versin. Allah bizleri daha fazla yardım yapabileceğimiz güce kuvvete ulaştırsın.” Dedi.
1 YILINI TAMAMLADI
Şentürk konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizler büyük bir camiayız. Gerek sportif gerekse de kültür ve folklorik çalışmalar ile doğaya yatırım yapan derneklerimiz var. Her derneğimiz İnegöl için çalışıyor. Kafkassporumuz, Kafkas Kültür ve Folklor Derneğimiz ve Oy-der başta olmak üzere irili ufaklı 10’un üzerinde sivil toplum kuruluşlarımız var. Biz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada birlik ve beraberlik içinde İnegöl’e hizmet etmeye devam edeceğiz. İlçemizin her metrekaresinde dikili bir ağacımız, çakılmış bir çivimiz olsun diye mücadele ediyoruz. Kafkas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneğimiz henüz emekle evresinde olan bir bebek gibi.. Ancak derneğimiz sağlıklı olduğu kadar hızlı gelişim sağlıyor. Çünkü sizler bu derneğe sahip çıktınız. Ve inanıyorum ki bu yardım hareketi, çığ gibi büyüyecek ve hayırlı işlere imza atmaya devam edecektir. Henüz daha resmi olarak 1 yılını bile tamamlamamış olmamıza rağmen bizler hep olumlu tepkiler aldık. Çıktığımız bu yolda sürekli motive edildik. Camiamızın büyükleri ve işadamları başta olmak üzere, patronundan işçisine kadar herkesin karınca kararınca yardım yapmaya başladığı bir organizasyona dönüştük. Bu sebeple bize güvenen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Değerli Kaymakamım, kıymetli protokol; Olağan kongremize kadar derneğimiz faaliyetlerini kurucu isimlerimizle yönettik. Ben buradan kendilerine şükranlarımı sunuyorum. İlk seçimimizin yapıldığı bu gecede görev alacak arkadaşlarımıza ve dostlarımıza da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bir teşekkürü de bize ev sahipliği yapan Royal Hotel’e yapmak istiyorum. Camiamızdan biri olan Otelimizin ve Karakacakaya Suyu’nun da sahibi olan değerli işadamımız Sinan Kahraman ve Royal Otel Müdürümüz değerli hocamız İdris Yüzer, bu çorbada bizimde katkımız olsun diyerek bu güzel salonu bize tahsis ettiler. O yüzden kendilerine tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz.”.
SİZ VARSANIZ DAHA MUTLU İNEGÖL
“Konuşmamı  üyelerimize ve camiamıza seslenerek sonlandırmak istiyorum;Değerli dostlar; Biz bu makamlarda gelip geçiciyiz. Gelin bu derneğimizi büyütelim. Şu an hali hazırda yardım yaptığımız 65 öğrencimize her ay 200 ila 300 tl arasında yardım yapıyoruz. Niye bu sayı 200’lere ulaşmasın. Yine elim hastalığa yakalanmış insanlarıma, dul kalmış ve yalnız yaşayan yaşlılarımıza, yetim ve öksüzlerimize destek olmaya devam edelim. Çatısı akan evlere tuğla olalım. Maddi zorluk nedeniyle evlenemeyen gençlere umut olalım.Çünkü siz varsanız umut var, siz varsanız sevinç var. Siz varsanız daha mutlu İnegöl, daha mutlu Türkiye var. Gecemizi onurlandırdığınız teşekkürlerimi sunar, kongremizin önce camiamıza, sonrada İnegöl’ümüz ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ederim.”.
Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise güzel işler hayata geçiren yönetime başarılar diledi.
İnegöl Belediye Başkan Vekili Eşref Yiğit ise, yardım eline uzatan dernek yönetimine teşekkür ederek, başarılar diledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Turgay Yel de, Kafkas camiasıyla 1998 yılında tanıştığını, güzel insanlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, dernek yönetimine başarılar diledi.
Konuşmaların ardından yapılan açık oylamada Osman Şentürk yeniden başkanlığa getirildi.
Kongreye katılan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ile derneğe destek veren Royal Otel Müdürü İdris Yüzer’e plaket takdim edildi.

banner380

Son Güncelleme: 07.01.2020 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayfer 2020-01-07 22:57:54

Sizin yazdıklarınızı okudum benim de durumum yok evim kira evde kalabalık yaşıyoruz ben çocuklarım torunlarımla beraber yaşıyorum evimde çalışanım yok ben evimin ihiyaçlarını hiç bişeyimi karşılayamıyorum sizden de bana bi yardım eli uzatmanızı bekliyorum gerçekten kendim çok zor durumdayım

banner366

<