banner359

Okul bahçesinde organik tarım

18 Mart 2019 Pazartesi 08:42 2019-03-20 09:19:02
Okul bahçesinde organik tarım

İnegöl Sosyal Bilimler Lisesinde, Coğrafya dersinde öğrencilere verilen teorik bilgilerin uygulamalı olarak da gösterilesi amacıyla mini seralar kuruldu.

Öğrencilerin, bitkilerin tohumdan, ürün verinceye kadar bütün evrelerini serada görebileceğini ifade eden Coğrafya Öğretmeni Hüseyin Demirtaş, “Doğanın öğrencilere sevdirilmesi, benimsenmesi amacıyla böyle bir çalışmaya başvurduk. 2 saatlik coğrafya dersi tam olarak anlaşılamamakta. Biz burada elimizdeki imkanları değerlendirme fırsatı bulduk. Öğrencilerimize uygulamalı olarak coğrafyayı öğretmeye çalışıyoruz. Doğa sevgisini kazandırmaya çalışıyoruz. Ayrıca bu çalışmayı yapmamızdaki diğer amaç; öğrencilerin grup çalışma içerisinde olması, birbirine destek vermesi, dayanışma içerisinde olması ve belli bir sorumluluk kazandırılması sağlanmaktadır. Günümüz koşullarında bilgide üretim yapılmakta, biz aynı zamanda toprakta da üretimi öğrencilerimize yansıtmak istiyoruz. 10. Sınıflardan oluşan sınıfa ayrı ayrı sera yaptırdık. Okulumuzun bahçesindeki yeşil alanda 4 adet seramızda ürün yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizle kendi ürünlerimizi doğal olarak yetiştiriyoruz. Şimdilik domates, biber, salatalık, patlıcan, patates, kabak gibi ürünlerin fidelerini ektik. Birkaç ay içerisinde hasat yapacağız. Gübre, ilaç gibi katkı malzemeleri vermeden doğal olarak yetiştiriyoruz.” Dedi.
TOPRAK İNSANI OLGUNLAŞTIRIR
10. sınıf öğrencisi Ahmet Sami Çiğdem, “Çoğu arkadaşım gibi bende bir soğan ekmeyi bilmezken, şimdi tüm ürünleri ekebilir duruma geldik. Arkadaşlarımız ile ürün yetiştiriyoruz. Toprakla haşır neşir olduk. Toprak insanı olgunlaştırır.”  Diye konuştu.
KENDİLERİ ÜRETİP KENDİLERİ TÜKECEKLER
Okul Müdürü Durmuş Karadeniz de, “Öğretmenimizin talebi üzerine böyle bir çalışma yapıldı. seralar kuruldu. Öğrenciler ürün ektiler. Derslerin dışında boş zamanlarında gelip öğrenciler çalışıyorlar. Derslerin dışındaki etkinlikleri genellikle öğrenciler katılmak istemiyorlar ama bu sera etkinliğine maşallah hepsi katılıyor. Ülkemizin üretimine katkı sağlıyorlar. Üretici gençler yetiştirmek için çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 20.03.2019 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<