Okul çevrelerinde sıkı denetim

21 Kasım 2017 Salı 15:13 2017-11-22 09:34:32
Okul çevrelerinde sıkı denetim

2017-2018 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sonlarına doğru, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli şekilde eğitimlerini almalarının sağlanması noktasında harekete geçen İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, okullar bölgesi ve ilçe merkezindeki okul önleri ile çevresinde kuş uçurtmuyorlar.
BÜTÜN EKİPLER OKULLAR BÖLGESİNDE
İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, Önleyici Hizmetler, Kom, Asayiş, Çocuk ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, öğrencilerin yoğun olduğu okullar bölgesi ve diğer ilçe merkezinde bulunan okullar da eğitim gören öğrencilerin, sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğitim dönemi geçirmeleri için denetimlerini sürdürüyorlar. 
Denetimler okul servis araçları ile okul çevresinde okulla ilgisi olmayan şahıslar ve araçlar üzerinde yoğunlaştırıldı.
SERVİS ARAÇLARINA SIKI DENETİM
Okullar bölgesinde uygulamaları başlatan ekipler, servis araçlarının üzerinde de oldukça durdu. Servis araçlarını durduran ekipler, içerisindeki öğrencilerin emniyet kemeri güvenliğine kadar incelediler. Ekipler ayrıca emniyet kemeri konusunda da öğrencileri ve servis sürücüsünü uyardı.
MOBESE İLE GÖZETLENİYOR
MOBESE sisteminden yararlanmak sureti ile okul önleri ve çevresinin MOBESE kameraları ile izlenirken, bu sayede okul önlerinde meydana gelen olayların daha hızlı bir şekilde öğrenildiği, polis ekipleri tarafından olaylara daha hızlı ve etkin bir müdahale imkânı oluştuğu bildirildi.
OKULLA İLGİSİ OLMAYANLAR BU BÖLGEYE GİREMEZ!
Öğrencilerin daha güvenli şekilde eğitim almaları için okulla alakası olmayan kişilere yönelik de yaptırımlar uygulanmaya devam ediyor. Ekipler, okulla ilişiği olmadığı halde okul ve çevresinde sürekli bulunmak suretiyle idareci, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği açısından tehlike arz eden kişi veya kişilerin, eğitim ve öğretim kurumlarının etrafını mesken tutması halinde, bu kişiler Kabahatler Kanununun 32’nci maddesinin 1’inci fıkrası gereğince idari para cezasına çarptıracak.
UYGULAMALAR SÜRECEK
İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından tedbirlerin yılsonuna kadar etkili bir şekilde uygulanacağı, gerek okul öğrencileri arasında gerek okul dışındaki şahıslarla öğrenciler aracında olumsuz durumların yaşanmaması için çalışılacağı, okul önlerinde öğrencilerin huzurunu kaçıran kişilerle, mevzuata aykırı servisçilik yapanlar hakkında yasal işlemlerin titizlikle uygulanacağı bildirildi.
Gün içerisinde okulların çevresinde yapılan uygulamalarda 100’lerce araç denetlenirken, okullarla alakası olmayan şahıslar üzerinde de GBT sorgulaması yapıldı.

banner380

Son Güncelleme: 22.11.2017 09:34
Anahtar Kelimeler:
InegölEmniyetDenetim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<