‘Okuma-yazma kurslarını önemsiyorum’

22 Şubat 2019 Cuma 16:43
‘Okuma-yazma kurslarını önemsiyorum’

HEM Toplantı salonunda düzenlenen komisyon toplantısına Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, daire müdürleri, bazı mahalle muhtarları ile okul müdürleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Halk Eğitim Merkezimiz aracılığıyla Okuma Yazma seferberliği konusunda çalışmalar yaptık. Bu konuda 2017-2018 eğitim öğretim yılında 157 kurs düzenledik ve bin 895 kişi bu kurslarda okum yazma öğrendiler. Bu yılda şuana kadar 48 kurs düzenledi ve 550 kursiyer eğitim alıyor. Geçtiğimiz yıl Halk Eğitim Merkezimiz tarafından bin 623 kurs düzenlendi ve 30 bin 190 kursiyerimiz bu kurslara katıldı. Bu eğitim döneminde de 608 adet kurs açıldı ve 12 bin civarında kursiyer eğitim gördü. Bu toplantı da alacağımız talepler doğrultusunda Halk Eğitim Merkezimiz tarafından kurs açacağız. Gelen bütün talepleri değerlendireceğiz. Sadece Halk Eğitim Merkezimizin binasında değil, gelen talepleri değerlendirerek gerek okullarda gerekse mahallelerde muhtarlarımız tarafından bizlere tahsis edilen mekanlarda da birçok kurs düzenledik. Bundan sonra da düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kursları, yabancılara ve Suriyelilere yönelik Türkçe kursları, meslek edindirme kursları ve Halk Eğitim Merkezinin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
OKUMA-YAZMA KURSLARINI ÖNEMSİYORUM
Kaymakam Şükrü Görücü, “Tehlikeli ve Çok Tehlikeli işlerle ilgili verilen eğitimleri önemsiyorum. Çünkü her gün mutlaka fabrikalarımızın birinde az da olsa bir olaya rastlıyoruz. Dolayısıyla bu noktada bu tür kurslara ağırlık vermemizde fayda var. Halk Eğitim Merkezinde isteyen herkese göre açılabilecek kurslar var. İstihdam yaratacak ve yenilikçi kursların açılmasında her zaman fayda var. En önemli kurslarımızdan bir tanesi okuma-yazma kursları. Yıllarca Halk Eğitimin yaptığı kurslar. Zaman zaman sayın Cumhurbaşkanımızın eşinin yaptığı gibi kampanyalar açılır. Bunu bir hızlandırırız, daha sonra eski düzene geçer. Ama bu ülkede okuma-yazma kurslarının sayılarını arttırmamız lazım. Niye attırmamız lazım? Okuma-yazma oranının yüzde 100’ü geçmesi lazım. Ve okuyanlarında daha üst okullarda belge almalarının sağlanması gerekiyor. 1. ve 2. kademe kurslarının da açılması lazım. ” diye konuştu.
Görücü, “Biz milletin vergilerinden maaş alıyoruz. Dolayısıyla patronun millet olduğunu kimse unutmayacak. Bu hepimiz için geçerli. Bizim koruyucumuz devlettir. O zaman milletin hizmetinde olduğumuzu, dolayısıyla birinin bir müracaatı olduğunda biz bunu en kısa sürede yerine getirmek durumundayız. Kamu hizmetinde önemli olan hizmetlerin daha iyi yürütülmesidir” şeklinde konuştu.
Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasıyla son buldu.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<