Ömrünü mesleğine adadı

24 Mayıs 2019 Cuma 12:29
Ömrünü mesleğine adadı

İnegöl’ün faaliyet gösteren en eski berberlerinden olan Mehmet Yurttaş, 62 yıldır elinden usturayı bırakmadı. 79 yaşındaki çınar, ölene kadar mesleğini yapmayı hedefliyor.  Yanında yetiştirdiği oğlu Nihat ve 40 yıldan bu yana yanında olan çırağı ile birlikte tarihe meydan okuyan Yurttaş, berberlik sektörünün tarihinden bahsetti.

LEĞENLE TIRAŞ YAPTIK

1957 yıldan bu yana hizmet verdiğini söyleyen Mehmet Yurttaş, “Bursa’da da leğende tıraş yapıyorduk. Ustura kullanıyorduk, kayışla keskinleştiriyoruz.”.

DİŞ ÇEKTİM

“Diş çektim, kan aldım. O zamanlar memlekette dişçi yoktu. 79 yaşındayım. Hayatımda gözlük kullanmadım. Özal zamanında bir ay tıraşı bedava yaptım.”

İLK SAÇ YIKAMAYI BAŞLATTIM

banner380

“Eskiden berberler sadece tıraş yapardı. 1967 yılında ilk saç yıkamayı ben başlattım. Usturanın ardından 1967 yılından ilk jilet kullanımını İnegöl’de ben başlattım.

“ ARABİSTAN’DA DÜKKAN AÇTIM

“O yıllarda ortak olarak Arabistan da işyeri açtım. Uzun süre Arabistan da çalıştım. Sonra yeniden buraya geldim.”

GÖRDÜĞÜMÜN MODELİNİ KAYIT EDERİM

“Ben ayakta kalmam için; bir genci gördüğümde saçının kopyasını alıyorum. Gelen müşteriye nasıl tıraş olacaksın diye sormam. Anlarım nasıl tıraş olacağını. Teknoloji gelişti. Artık daha kolay tıraş yapmak. Gençler saça önem veriyor, sakalı uzatıyorlar. Aynalı tıraş modelleri yaptık.”

ÖMRÜMÜZÜN SONUNA KADAR DEVAM

“Ayaklarım tutana kadar, ölene kadar mesleğime devam edeceğim.”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<