banner359

Organları 5 kişiye umut oldu

05 Eylül 2019 Perşembe 11:43
Organları 5 kişiye umut oldu

İnegöl'de kullandığı motosikletin ticari araçla çarpması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 7 günün ardından vefat eden Samet Durmuş (16),'un organları 5 hastaya umut oldu.

İnegöl'de kullandığı motosikletin ticari araçla çarpması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 7 günün ardından vefat eden gencin organları 5 hastaya umut oldu. Kaza, bir hafta önce Ahmet Akyollu Caddesi AVM kavşağında meydana geldi. Alanyurt istikametinden İnegöl'e seyir halinde olan Yusuf B. yönetimindeki 16 ADE 330 plakalı hafif ticari araç, Altay Caddesi'nde Samet Durmuş'un (16) kullandığı plakasız motosikletle çarpıştı. Çarpışmanın şiddeti ile motosiklet yaklaşık 50 metre savrulurken, sürücüsü Samet Durmuş ağır yaralandı. Yaralı genç İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Durumu ağır olan Samet Durmuş, tedavi gördüğü hastanede 7 gün sonra hayatını kaybetti. Kazanın ardından emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılan sürücü Yusuf B. ise Durmuş'un yaşamını yitirmesinin ardından yeniden gözaltına alındı.  Hayatını kaybeden Samet Durmuş'un 5 organı ailesinin onayıyla  bağışlandı. Gencin organları Bursa Uludağ Üniversi Tıp Fakültesinde yapılan başarılı bir operasyonla alındı. Kalp, kornea, karaciğer ve böbrekleri İstanbul Kartal Koşuyolu, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi ile Yeniyüzyıl Gaziosmanpaşa Hastanesine gönderildi. Ölen genç Kırcalı camiinde ikindi namazının ardından Mahmudiye Mezarlığında toprağa verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<