banner359

Organları hava kuvvetleri uçağıyla taşındı

28 Mart 2018 Çarşamba 16:23 2018-03-28 17:00:44
Organları hava kuvvetleri uçağıyla taşındı

Trafik kazası sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Ferhat Sönmez, bağışladığı 5 organıyla, 3 kişiye umut 2 kişiye ışık oldu.

18 Mart Pazar günü İnegöl´e bağlı Çeltikçi Mahallesi yolu üzerinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan 61 yaşındaki Ferhat Sönmez, İnegöl Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ş Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Sönmez, yapılan tüm tıbbı müdahalelere rağmen önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakli Koordinatörlüğü ile aile arasında yapılan görüşmelerin ardından aile organlarının bağışlanmasını kabul etti. Sönmez´in ayrıca vasiyetinde de organlarının bağışlanmasını istediği de belirtildi.

HASTALARA UMUT OLDU

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleşen operasyonla Sönmez´in 2 böbreği, 2 korneası ve karaciğeriyle organ bekleyen hastalara umut oldu. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla hastanın karaciğeri acil çağrıda bekleyen bir hasta için Antalya´da özel hastaneye ve sağ böbreği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne gönderilirken, sol böbreği ve korneaları da Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi´nce kabul edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı´ndan görevlendirilen bir uçak Bursa´dan aldığı karaciğeri Antalya´da bulunan bir hastaya nakil için zamanla yarıştı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Ferhat Sönmez´in cenazesi ise, Cerrah Mahallesinde toprağa verildi. Dün Cerrah Mahallesi Merkez Camisinde öğlen namazına müteakip İlçe Müftüsü Kazım Güzel tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Sönmez´in cenazesi Mahalle Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Sönmez´in akrabaları, dostları ve mahalle sakinleri katıldı.

Son Güncelleme: 28.03.2018 17:00
Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<