banner359

Organlarıyla umut oldu

.

16 Mart 2015 Pazartesi 11:00 2015-03-16 17:32:24
Organlarıyla umut oldu
3 ay önce yeni binasında hizmete devam eden Yeni İnegöl devlet Hastanesi’nde ikinci organ nakli gerçekleştirildi. Beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden 65 yaşındaki kadının organları 3 kişiye umut oldu.

Geçtiğimiz günlerde evinde beyin kanaması geçiren 65 yaşındaki yaşındaki L.M., yeni İnegöl Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen L.M.’nin ailesi organlarının bağışlanmasına karar verirken, zamanla yarış başladı.

Dün gece İnegöl Devlet Hastanesi`ne gelen Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten, Dr. Mahmut Esat Denizyolu nezaretindeki ekip ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ nakil Koordinatörü Ersin Elgin ile Dr. Ziya Dündar ve ekibi, bağışlanan karaciğeri ve 2 böbreği almak için kolları sıvadı. 4 saat süren ameliyatla alınan karaciğer ile 2 böbrek steril kutulara konuldu. 1 böbrek Acıbadem hastanesine, karaciğer ve diğer böbrek ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesine götürülerek belirlenen hastalara nakledilecek.

Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten, “Bursa’da İnegöl organ bağışında önde gidiyor. Organ nakli hastayı kurtarabilmek için yapılır. İnegöllülerin bu bağışa ortak olmasını takdirle karşılıyoruz. İnşallah buradan alacağımız organ bir insanı yaşatacak. Uludağ Üniversitesi ekibi de 2 organı alacaklar. Hastane idaresine ve organları bağışlayan hasta yakınlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 16.03.2015 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<