banner359

Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi

12 Nisan 2022 Salı 00:00 2022-04-12 20:34:37
Örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa yürüttükleri “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” İlçemiz Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesinde uygulanmaktadır.
Projeye öğrenciler iki aşamalı sınavla seçilmektedir. İlk aşama sınavı olan Akademik Sınav 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 14.00 de İlçemiz Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılacaktır. Başvuruların devam ettiği sınavda, öğrencilere 4. Sınıf müfredatından Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorular sorulacaktır.
Projeye 26 Erkek ve 26 Kız öğrenci olmak üzere toplamda 52 öğrenci seçilecektir.
Öğrencilerimiz nezih bir ortamda ve alanında uzman öğretmenlerden üst düzey akademik eğitimin yanı sıra alanında uzman Kur’an Kursu öğreticilerinden hafızlık eğitimlerini alacaklardır.
Öğrencilerimiz, eğitimleri boyunca sosyal, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılarak ruhsal ve sosyal açıdan gelişimlerini tamamlamaktadırlar.
Okulumuzda uygulanan “Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi”  başladığı andan itibaren başarılı bir şekilde devam etmektedir. 
14 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 14.00 de öğrenci seçme sınavına katılmak isteyen 4. Sınıf öğrencileri kendi okullarından veya https://hafiziho.meb.gov.tr web sitesi üzerinden online olarak kayıt yaptırabilirler. Sınav başvurusu için son tarih 30 Nisan 2022.

Son Güncelleme: 12.04.2022 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<