banner359

Orta Asya’da İnegöl Rüzgarları Estirdiler

29 Mart 2017 Çarşamba 15:58 2017-03-29 16:00:43
Orta Asya’da İnegöl Rüzgarları Estirdiler

 İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, TÜRKSOY tarafından düzenlenen Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış programı ve nevruz kutlamalarında 16 ülkeden gelen 22 ekip arasında 1’inci oldu. İnegöl’e dönen şampiyon ekip Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek başarılarını paylaştı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından düzenlenen Türk Dünyası Kültür Başkenti organizasyonu, bu yıl Kazakistan’ın başkenti Astana, Almata, Türkistan ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te farklı etkinliklerle gerçekleştirildi. 18 Mart’ta başlayan etkinliklere ülkemizi temsilen İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu katıldı. 16 ülkeden 22 ekibin yer aldığı organizasyonda İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu başarılı performansları ile göz doldurdu. Aynı zamanda Türkiye’yi temsil eden İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, organizasyon finalinde etkinliğin en büyük ödülü olan Grand Prix ödülüne layık görüldü.

BAŞARILARINI BAŞKAN AKTAŞ’LA PAYLAŞTILAR
Elde edilen başarı ülkemizde ve ilçemizde heyecanla karşılandı. 10 günlük etkinlikler sonrası İnegöl’e dönen İnegöl Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ekibi, bugün Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştı. Halk dansları ekibiyle birlikte etkinliklerde yer alan İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ensar Macit ile Gençlik Merkezi Müdürü ve ekibin sorumlu folklor hocası Recep Erdoğan ile folklor ekibinin katıldığı ziyarette, alınan hediye ve kupalar Başkan Aktaş’a takdim edildi.

YARIŞMANIN EN BÜYÜK ÖDÜLÜNÜ KAZANDILAR
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Gençlik Merkezi Müdürü ve ekibin sorumlu folklor hocası Recep Erdoğan, Kazakistan’ın Türkistan şehrinde Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış programı ve aynı zamanda nevruz kutlamalarına İnegöl Belediyesi halk dansları olarak katıldıklarını söyledi. 10 günlük gezinin sona erdiğini kaydeden Erdoğan, “Dönüşümüz çok güzel oldu. Orada 16 ülkenin katıldığı ve 22 ekipten oluşan bir halk oyunları yarışması yapıldı. Burada farklı kategorilerde 1’inci, 2’nci ve 3’üncüler seçildi. Grand Prix dalında yarışmaların en büyük ödülü olan ödülü de İnegöl Belediyesi Halk Dansları Ekibi olarak biz aldık. Yarışmada 3 gösterimiz vardı; İnegöl yöresi, Kırklareli ve Trabzon yöresi oyunları ile yarışmaya dahil olduk. Türkistan Kentau, daha sonra Kırgızistan Kara Balta ve yine Kırgızistan Bişkek son durağımızdı. Bişkek Filarmoni Orkestrasının büyük salonunda final gösterisi yaptık. Kültür Bakanlığı düzeyinde ve Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tarafından takdirlerle karşılandık. İnegöl Belediyesi’ne, Belediye Başkanımıza hem teşekkür ediyoruz hem de Kültür Bakanlığı’nın selamlarını getirmiş bulunmaktayız. Hediyelerini de Sayın Başkanımıza takdim ettik. Desteklerinden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İLÇEMİZ VE ÜLKEMİZ ADINA SEVİNDİRİCİ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta yaklaşık 2 hafta önce Kazakistan’da Türksoy’un programına katılmak üzere uğurladıkları halk dansları ekibinin bugün çok önemli bir derece ile dönüyor olmasının hem kendileri için hem de ülkemiz ve ilçemiz için çok sevindirici olduğunu söyledi. Aktaş, “Öncelikle bu güzelliklerin oluşmasında emeği geçen çok değerli hocalarımıza, folklorcu kardeşlerimize, çok değerli Kültür Sosyal İşler Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

“HALK DANSLARI TOPLULUĞUMUZ BİR EMEK VE GAYRETLE YOLUNA DEVAM EDİYOR”
Halk dansları ekibinin bu 10 günlük süreç zarfındaki izlenimlerini dinlediğini belirterek hem yaşadıkları olaylar hem de elde ettikleri başarının unutulmayacak cinsten olduğunu ifade eden Aktaş, “Çocuklarımızın gelişimi açısından ve ilçemiz açısından da çok önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum. Yıllardır İnegöl Belediyesi halk dansları topluluğu bir emek ve gayretle yoluna devam ediyor. Bunun bu tip başarılarla taçlanması da bizim azmimizi ve heyecanımızı arttıran unsurlardan biri. Ben bu vesile ile bu güzelliğe sebep olan, kültürümüzü, örfümüzü, adetimizi, ananemizi ve her şeyden önemlisi folklorumuzu ata topraklarında yani Orta Asya’nın tam orta noktasında böyle önemli ve üst düzey bir organizasyonda tanıtma imkanı veren kurum ve kişilere çok teşekkür ediyorum. Bu güzelliğe ve bu başarıya sebep olan çok değerli ekip arkadaşlarımızı da yürekten kutluyorum. Başarılarının daim olmasını diliyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası yarışmada elde edilen kupa ve hediyeler Başkan Aktaş’a takdim edilirken, halk dansları ekibinin katılım ve teşekkür belgeleri de Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından öğrencilere takdim edildi.

Son Güncelleme: 29.03.2017 16:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<