banner359

Ortak Paydamız İnegöl

21 Temmuz 2018 Cumartesi 15:32
Ortak Paydamız İnegöl


31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen çadır etkinliklerinde coşku devam ediyor. Farklı yörelere ait kültürleri İnegöl’de buluşturan çadır etkinliklerini ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Hepimiz bir yerlerden gelmişiz. Ortak paydamız İnegöl. Burada birlik beraberlik içerisinde, huzur içerisinde hoşgörü içerisinde yaşıyoruz” dedi.

İnegöl Belediyesi’nin düzenlediği 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında Kültür Park içerisinde kameriyeler bölgesinde kurulan farklı yöreler ait etkinlik çadırları, Türkiye’nin dört bir yöresine ait kültürleri bir araya getirmeye devam ediyor.

ERTUĞRULGAZİ, ABHAZ KÜLTÜR VE BAYBURTLULAR DERNEĞİ ÇADIRLARI ZİYARET EDİLDİ
Belediye Başkanı Alper Taban, Cuma akşamı etkinliklerini sürdüren çadırları ziyaret ederek renkli görüntülerin yaşandığı yerel derneklerin çadırlarında yaşanan coşkuya ortak oldu. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile meclis üyelerinin de eşlik ettiği çadır ziyaretleri kapsamında Cuma akşamı; Ertuğrulgazi Derneği, Abhaz Kültür Derneği ve Bayburtlular Derneğinin çadırlarına ziyarette bulunuldu. Renkli görüntülerin yaşandığı çadır ziyaretlerinde yerel oyunlar sahnelenip yöresel ikramlarda bulunulurken, ayrıca festivale katkı veren derneklere plaketler takdim edildi.

COŞKU HER AKŞAM ARTIYOR
Çadır ziyaretleri sırasında vatandaşlara hitaben konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, her akşam festivalin dozunu biraz daha arttırıldığını kaydederek; “Biliyorsunuz bu akşam bir halk konserimiz var. Tam bir kültür şöleni, kültür harmanı yaşıyoruz İnegöl’ümüzde yaklaşık bir haftadır. Cumartesi başladı ve yarın son bulacak bir etkinlik yapıyoruz. Yurt dışından gelen ekiplerimiz oldu, delegasyonlarımız oldu. Konuklarımızı ağırlıyoruz. Kültür sanat festivallerinin şehirlerin tanıtımı noktasında bu anlamda önemli bir argüman olduğunu düşünüyorum. Bizler de güzel ve coşkulu bir festival geçiriyoruz” dedi.

ORTAK PAYDAMIZ İNEGÖL
Kültür sanat festivalinin amacından söz ederek konuşmasını sürdüren Taban; “İşte bu kültürleri, şehrimizin bu zenginliğini ortak paydamız İnegöl’de buluşturmak. Bu kültürleri bir harman haline getirmek. Hepimiz bir yerlerden gelmişiz. Ortak paydamız İnegöl. İnegöl’ümüzde de hamdolsun 81 vilayetin tamamından, Kafkaslardan, Balkanlardan buraya gelmiş, yerleşmiş hemşerilerimiz var. Burada birlik beraberlik içerisinde, huzur içerisinde hoşgörü içerisinde yaşıyoruz. Bu güzelliğe vesilen olan çok kıymetli hemşerilerime de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Taban, kültür festivalinin İnegöl’de bir güç birliği ile hayata geçirildiğini de kaydederek konuşmasını şöyle tamamladı: “Festival aslında tek başımıza yaptığımız bir çalışma değil. Hatta uluslararası boyutta yapıyoruz biliyorsunuz. Bunda sizlerin de çok büyük katkıları var. Kültürel derneklerimiz, hemşeri derneklerimiz buna çok ciddi hazırlıklar yapıyor. Burada çadırlarımız var. Her bir çadırda farklı bir etkinlik var. Herkes kendi yöresel yemeğini, giysisini, kıyafetlerini sergiliyor. Orada eğleniyor. Diğer hemşerilerimiz de birbirlerinin çadırlarına giderek farklı kültürleri görmüş, öğrenmiş oluyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<