Osb'den anahtar teslim okul!

27 Ekim 2015 Salı 20:25 2015-10-27 21:31:03
Osb'den anahtar teslim okul!

 İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından Akhisar Mahallesinde yapılacak olan 5 Milyon liraya mal olacak Ortaokulun projesi kamuoyuna tanıtıldı. Selçuklu Mimarisinin yer alacağı okul mimariyle İnegöl´de tek olan bir eğitim yuvası olacağı bildirilirken, 2016 yılı ocak ayında temeli atılıp, 2016-2017 eğitim öğretim yılına yetirilmesi hedeflenen okul milli eğitime anahtar teslim verilecek.

banner380
İnegöl OSB Müdürlüğü tarafından Bursa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan Akhisar Ortaokulu binasının proje tanıtımı dün İnegöl OSB Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.



Okul projesi hakkında açıklama yapan İnegöl OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şahin, “Mayıs ayına Valiliğimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol çerçevesinde İnegöl OSB sanayicileri olarak bir okul inşa edeceğiz. Yaptığımız protokol çerçevesinde o günden bu güne okul projemiz netleşti. Akhisar Mahallemize yakışır bir proje olacak. Bu işin ehli olan arkadaşlarla çalışmalar yaptık ve beğendiğimiz bir projeyi seçtik. Çalışmaları hazırlandı. Belediyedeki resmi işleri tamamlanmak üzere sürece girdi ve önümüzdeki hafta resmi prosedürler tamamlanacak. Biz de müteahhit arkadaşlarla ihaleye çıkarak bir an önce inşaatına başlayacağız. 2016-2017 eğitim dönemine yetiştirmeyi arzuluyoruz. Bugün projeyi tanıtmak için toplandık. İnşallah hayırlısıyla tamamlarız. Şehrimize, sanayicimize yakışır çok güzel bir okul olacak” dedi.

OSMANLI DÖNEMİNİ ANIMSATIYOR

Binanın biraz Osmanlı´nın ilk dönemlerini anımsattığını aktaran Şahin, “Kalıcı bir eser olsun istedik. Hem İnegöl´ümüze hem sanayicilerimize yakışacak bir projeyi tercih ettik. Önümüzde 4-5 proje vardı, modern yapılar vardı, tip yapılar vardı. Biz biraz daha farklı olanı seçtik. Akhisar, yeni gelişen İnegöl bölgesi. Oraya da yakışır, İnegöl´e de yakışır bir proje olsun diye bunu tercih ettik. Projemiz biraz daha eski yapıları andırıyor” şeklinde konuştu.

2016 YILI BAŞINDA İLK KAZMA VURULACAK

Henüz hazırlık aşamasında olduğu maliyetle alakalı net bir rakamın söylenmesinin doğru olmayacağını ifade eden Şahin, “Önümüzdeki hafta ihaleye hazırlık noktasında düşündüğümüz net rakamı açıklayacağız. Bu işe 2016´nın başında başlamak istiyoruz. Seçimden sonra kısmet olursa ihaleye çıkıp en hızlı, en doğru, en uygun seçeneği seçeceğiz. Bursa´mızdan, bu bölgeden, bu işi yapabilecek, daha önce bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarla çalışmayı planlıyoruz. Kısmet olursa 2016´nın başında da başlamayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

20+4 DERSLİKLİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Hayırlı bir hizmetin inşaat safhasına yaklaşmasıyla bir araya geldik. Akhisar Mahallesi´nde Akhisar İlkokulu bahçesinde 24 derslikli bir okul yapılacak. Biz Milli Eğitim olarak bunun ortaokul olarak planlanmasını arzuluyoruz. Okulumuz 24 derslikli olacak ve 24 dersliğin 4´ü zemin katta anaokulunu oluşturacak. Okulun eski binasında 2 derslikli bir anaokulu var, orası çok sağlıklı değil. O binanın yıkılmasıyla ilgili tavsiyeler geldi. Bu nedenle Sayın Başkanımızla, yönetim kurulu üyelerimizle görüşürken böyle bir öneride bulunduk. Okulun 4 dersliğinin anaokulu şeklinde dizayn edilsin istedik. Bu şekilde projelendirdiler. Proje aşamasında birkaç defa görüştük, güzel bir proje ortaya çıktı. Selçuklu mimarisini andıran birkaç proje içerisinden seçilen güzel bir proje oldu. Okul yeri ile alakalı daha önce de görüşmüştük. İnegöl´de okul olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz yerler nereler onları kendilerine arz ettik. Ortak bir görüşle bu binanın Akhisar İlkokulu bahçesine yapılması kararlaştırıldı. Bizim lise olarak belki şu andaki ihtiyaca cevap verecek kadar okulumuz var ama ilkokul ve ortaokul olarak ciddi manada okul ihtiyacımız var. 4+4+4 sistemiyle okulların ayrışması nedeniyle ciddi manada ilk ve ortaokul ihtiyacımız var. Bunu bölgelere göre ayırıyoruz. Akhisar böglesini biz Akhisar Mahallesi, Baykoca Mahallesi ve Huzur Mahallesi olarak kabul ediyoruz. Burada ciddi manada okul ihtiyacımız var. Huzur Mahallesi´nde bitme aşamasına gelen bir ortaokulumuz var. İnşallah bu dönem sonunda bitecek ve açacağız. En azından Huzur Mahallesi´nde bu sıkıntı giderilecek. Akhisar Mahallesi´nde bu değerli organizasyon tarafından yapılacak okul rahatlık sağlatacak. Akhisar´da 1 tane daha ihtiyacımız var. O da yapılırsa bölgenin okul ihtiyacı kapanacaktır. Bölgesel olarak derslik başına düşen ihtiyaçlarımız farklı farklıdır. Çok hayırlı bir hizmet yapılıyor. Netice itibariyle Peygamber Efendimizin de Hadis-i Şerif´i vardır; bu tür hayırları yapanlar, vesile olanlar açısından bu hayırlı kurum ve kuruluşlar devam ettiği sürece amel defterleri kapanmayacağına dair bir hadistir. Bu çok hayırlı bir yatırım. Neticede eğitime katkı her şeyin önünde gelir. Çok mükemmel bir hizmet yapacaklar. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ANAHTAR TESLİM

Okulumuzun diğer okullardan bir farkının olduğunu söyleyen Bilican, “Bu okulumuzu donanımı ile birlikte teslim edecekler. Diğer birçok yatırımda hayırseverlerimiz okulları veriyor, iç donanımını biz temin ediyorduk. Şimdi anahtar teslim gibi bir güzellik yapıyorlar. Binamız 2016-17 eğitim öğretiminin başında tam anlamıyla eksiksiz hizmete girecek” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.10.2015 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<