Oto galericilere sınav fırsatı

03 Kasım 2019 Pazar 16:42 2019-11-03 16:46:19
Oto galericilere sınav fırsatı


İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, ticari olarak gerçekleştirilen 2. el oto alım satımlarında zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi için yeni sınav yapılacağının müjdesini verdi. 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Ticaret Bakanlığı tarafından, ticari olarak gerçekleştirilen 2. el oto alım satımlarda zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi ve Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi A.Ş. işbirliğinde daha önce 2 kez Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumluluğu sınavı gerçekleştirdiklerini belirten İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, sınavlarda başarısız olan ve sınavı kaçıran 2. el oto tacirlerine yeni sınav fırsatı doğduğunu belirtti.

YENİ SINAV FIRSATI
Konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Başkan Yavuz Uğurdağ, “Ticaret Bakanlığı tarafından 2. el motorlu kara taşıtı alım-satımı yapan kişilere, satış müdürlerine ve satış personeline yönelik getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu kapsamında daha önce açtığımız kurslara bir yenisini daha ekliyoruz. Odamız tarafından TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. işbirliğinde; Oto galeri sahipleri ve çalışanları ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlar için ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ sınavlarının ilçemizde yapılmasına devam edilmektedir. Adaylar, iş sağlığı ve güvenliği ve mesleki konularda hem teorik (yazılı) hem de uygulama sınavına tabi tutulmaktadırlar. Sınavları başarı ile geçen adaylara Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanıyorlar. 2. el oto alım satım işi yapan esnaf ve tacirleri, Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına katılabilmeleri için 7 Kasım Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Odamıza başvuruda bulunmaya bekliyoruz” dedi.

banner380

YETKİ BELGESİ KOŞULLARI
Yetki Belgesi ile ilgili de bilgiler veren Başkan Uğurdağ, “İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla 13.02.2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine göre, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların bu faaliyetlerine devam edebilmeleri için yetki belgesi almaları gerekmektedir. Bu noktada, ‘İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti, işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılır' hükmü gereğince 2. el oto alım-satım yapan esnaf ve tacirlerimizin İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Bilgi Sistemi üzerinden İl Ticaret Müdürlüklerine başvurarak yetki belgesi alabilmektedirler” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 03.11.2019 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<