Otopark Yönetmeliği Süresi Uzatıldı

31 Mayıs 2019 Cuma 12:52 2019-05-31 19:53:24
Otopark Yönetmeliği Süresi Uzatıldı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Otopark Yönetmeliği'nin 31 Aralık 2019'a ertelenmesini öngören değişikliğin Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği otopark yönetmeliğinin uzatılması teklifi kabul edildi. 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Otopark Yönetmeliği süresinin uzatılması yönünde sektörden gelen talepleri yetkililere ilettiklerini, yetkililerin de bu konuda yaptıkları çalışmalar sonucunda uzatma teklifinin Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan teklife göre otopark yönetmeliği 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılacak. Otopark Yönetmeliği 2020 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak.

banner380

ALINAN KARAR SEKTÖRDE SEVİNÇ YAŞATTI
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Odamız ilgili meslek komitesi talepleri doğrultusunda Otopark Yönetmeliğinin ertelemesi ve yönetmelik içerisindeki bazı maddelerde değişiklik yapılmasına yönelik çalışmalar başlatmıştık. Bu çalışmalar kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Alinur Aktaş’tan lobi faaliyetleri başlatılması yönünde taleplerimiz olmuştu. Yapılan çalışmaların sonucunda taleplerimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ulaştırıldı. Bakanlık nezdinde yapılan değerlendirmelerin akabinde hazırlanan çalışma Cumhurbaşkanlığına iletildi. Cumhurbaşkanlığın, Bakanlıktan gelen süre uzatma teklifini kabul etmesi sonrasında değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı. Değişiklik kararı ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de sektör temsilcilerimiz tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Yaşanan birçok mağduriyetin giderilmesi noktasında taleplerimizi dikkate alarak sektör yararına bu değişikliği yaptığı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, yine talebimizi dikkate alarak sorunun giderilmesi noktasında çalışmalar gerçekleştiren TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ederiz” dedi.

BELEDİYELER RUHSAT SÜRECİNİ DURDURUNCA MÜTEAHHİT MAĞDUR OLDU
Danıştay'ın TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Makine Mühendisleri Odası'nın açtığı davalar sonucunda Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin bazı maddeleri hakkında yürütmeyi durdurma kararı almasının ardından belediyelerde ruhsat sürecinin durdurulması yeni inşaata başlamak isteyen birçok müteahhidi mağdur etmişti. 

Ruhsat alamayan müteahhitler 30 Haziran 2019'da sona erecek otopark yönetmeliği engeline takıldılar. Otopark Yönetmeliği'nin uzatılması yeni projeye başlayacak ancak ruhsat alamamış müteahhitlere rahat nefes aldırdı. 

Otopark Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle zemin üstü mekanik otoparklar ve taşıt asansörü yapılmasının önü açıldı. 120 metrekare altı ve 3 kat ve altı imarlı parsellerde otopark yapılmayabilir. Otopark yapılmaması durumunda otopark bedeli belediyeye ödenir. Yapı kullanım belgesi alınmış ancak tadilata giren projelerde yapılması gereken otopark sayısı arttığında müteahhit bu otoparkları yapmayıp ücretini belediyeye ödeyebilecekler. 

Son Güncelleme: 31.05.2019 19:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<