banner359

Oy pusulasının fotoğrafını çekince...

01 Kasım 2015 Pazar 13:52 2015-11-01 15:11:33
Oy pusulasının fotoğrafını çekince...
 Türkiye sandık başına gitti. İnegöl'de seçmen 522 sandıkta oy kullanmaya devam ediyor. Cemil Sönmez ilkokulunda 1308 nolu sandıkta oy kullanan inegöllü A.D., oy kullandığı sırada cep telefonuyla oyunu çekti. Telefonun sesini duyan sandık görevlisi A.D'ın oy kullandığı sırada telefonla oyunu çektiğini tespit edince fotoğrafı silmesi yönünde uyarıda bulundu.Fotoğrafı silmeyen Adem D.'ın oyu  tutanak tutularak geçersiz sayıldı. 
Edinilen bilgilere göre Olay öğle saatlerinde Cemil sönmez ilköğretim okulunda 1308 nolu sandıkta meydana geldi. Tekirdağ'da öğrenci olan A. D., uzun bir yolculuğun ardından oyunu kullanmak için okula geldi. Kimliği ve seçmen kağını görevlilere veren Demirtaş görevlilerin üzerine telefon var mı sorusuna hayır cevabı vererek oy pusulasını ve zarfı alarak kabine girdi. Genç öğrenci oyunu kullandıktan sonra yanında olan telefonuyla oy pusulasını çekti. Ancak telefonu sesize almayı unutan demirtaş fotoğraf çektiği sırada sandık görevlisi sesi duydu. Bunun üzerine sandığa oyu atacağı sırada sandık başkanı kabinde fotoğraf çektiğini belirterek o fotoğrafı sil yoksa oyun geçersiz sayılacak diye yanıt verdi. Ancak genç seçmen bunu kabul etmeyerek oyunu kullancağını buna kimsenin engel olmaması gerektiğini söyledi. Unun üzerine sandık görevlileri A. D.'a oyunu sandığa atmasına izin vermeyerek bir tutanak tuttular

VEKİL ŞAHİN DEVREYE GİRDİ OYUNU KULLANDI

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Ak parti ilçe teşkilatı seçmen için harekete girdi. Olayı Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin,ilçe başkanı Adem Demirel ve ilçe teşkilatına bildirdi. Bunun üzerine Cemil sönmez okuluna gelen vekil Şahin vatandaşlarla kısa bir sohbetin ardından 1308 nolu sandık görevlisiyle görüştü. Yapılan Görüşmelerde sandık başkanın olayı Şahin'e anlatmasından sonra vekilin devreye girmesiyle ilk kez oy kullanan A. D. tutanağın içerisinde bulunan oyunu görevlilerden alarak sandığa attı.

YSK UYARMIŞTI
YSK, yayınladığı seçim yasaklarında cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesinin yasak olduğu ifade ederek, bu tür cihazlar varsa oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık başkanlarına bırakılması gerektiği açıklanmıştı.

Son Güncelleme: 01.11.2015 15:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<