banner359

Oylat'a Modern Köylü Pazarı

20 Ekim 2015 Salı 10:43 2015-10-20 10:44:10
Oylat'a Modern Köylü Pazarı

 Oylat’ta ziyaretlerde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapımı büyük ölçüde tamamlanan yeni pazaryerinde incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni pazaryerinde açıklamalarda bulundu. Köylü pazarının daha nezih bir ortama kaydırıldığını ifade eden Aktaş; “Oylat’a değer katacak önemli bir mekândayız. Oylat’ın önemli unsurlarından bir tanesi de köylü pazarıdır. Köylü pazarı diye tabir ettiğimiz genelde doğal ürünlerin satıldığı yıllardır Oylat’a değer katmış bir pazardır. Yıllardır bulunduğu konum itibari ile çok iptidai şartlarda hizmet veren ve müşterinin de açıkçası uzaklaşmaya başladığı bir pazar haline dönüştü. Daha öncesi işyeri sahibi ve pazarcı esnaflarla bir araya geldik ve buradaki otantik pazarı devreye sokmak adına faaliyet içerisinde olduk. Biz bu pazarın aktivitesinin düşmesinden ziyade artması için mücadele ediyoruz. İnşallah göreceksiniz insanların akın akın alışveriş yaptığı yer haline dönüşecek. Son rötuşları veriyoruz. Kurbanlarımızı keselim arkadaşlarımıza selam verelim dedik. Eski yeri biliyorsunuz içerde yatıp kalkan insanlar vardı tentelerden mekânlar vardı burada nezih bir bina yükseldi” dedi.

24 DÜKKÂN VAR
Yeni pazaryerinin önemli bir alış veriş merkezi olacağını da ifade eden Aktaş; “Burada nezih bir bina yükseldi 24 tane dükkânımız var 6 tane lojmanımız var. Bu avlu inşallah çok önemli alışverişlerin mekânı haline gelecek. Esnaf arkadaşların tereddüttü var burası aşağıya indiğinde oteller yukarıda müşteri buraya gelmez diye kaygıları vardı. Şunu unutmamak lazım yukarıda BURFAŞ’ın işlettiği tesisler var. Karşıda gördüğünüz ormanın otelleri yıkılıyor yeni binalar yükselecek burası Oylat’ın orta noktası olacak. Şimdi ben mimar arkadaşlarımızla beraber dış cephe aydınlatması tabelalar ile alakalı burada güzel bir mekân ortaya çıkarmamız için son rötuşları vermemiz gerekiyor“ ifadelerini kullandı.

SPOR TESİSİ OLACAK
Eski Pazar yerinin bulunduğu alana spor tesisleri kuracaklarını aktaran Aktaş, şöyle devam etti: “Eski yer ne olacak sorusu akıllara geliyor. Pazar buraya gelince eski yer ile alakalı hemen projelendirme işlemlerine başladık. Açık yüzme havuzu ve spor tesisi çok amaçlı tesis düşünüyoruz. Beraberinde cami ile alakalı burada sunum yapılacak cami ve civarındaki binaları tamamen yıkmayı ve orada Oylat’a yakışır oylata gelenlerinde açıkçası genel anlamda camiinde çokta kullanması nedeniyle oylata yakışır bir caminin yükselmesi için bir proje başlatacağız. O da 2016 başında yükselmeye başlayacak. 2016 sonunda nasip olursa bitireceğiz. Şunu da ifade edeyim bizim orada yarım yamalak kalan konuları toparlayarak hem pazarı işler kılacağız; hem de özellikle gençlere yönelik o sosyal tesis ihtiyacının da o şekilde kapatmış olacağız” dedi.

Son Güncelleme: 20.10.2015 10:44
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<