Özdemir güven tazeledi

26 Aralık 2019 Perşembe 15:57 2019-12-26 18:36:12
Özdemir güven tazeledi

İnegöl Genç İş Adamları Derneği’nin (İGİAD) gerçekleştirilen 15. olağan genel kurul toplantısında, 2015 yılından beri derneğin Başkanlık görevini yürüten Hakan Özdemir güven tazeledi. Genel kurulun ardından Eğitimci-İş insanı Öztuna Norman “Girişimcilik ve Eğitim” konferansı ile eğitim sistemindeki doğru ve yanlışları gözler önüne serdi.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurula Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Jandarma Komutanı Binbaşı Feruh Magden, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Dülger, İYİ Parti İlçe Başkanı Fikret Fidan, TÜGİK Genel Sekreteri Tanzer Polat Yılmaz, MAGİFED Başkanı Mehmet Kumcu, MARSİFED Başkanı Ramazan Kaya, GESİAD Başkanı Murat Kaya, Yenişehir GİAD Başkanı Samet Düvencioğlu, Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının Başkan ver yöneticileri katıldı.
KIYMETLİ HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Divan Başkanlığına Kenan Kender, Divan üyeliklerine ise Kemal Aygen ve Ramazan Kaya seçildi. İGİAD tarihi ve hizmetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin gösteriminin ardından genel kurulun açılış konuşmasını yapan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, “1991 yılında saygıdeğer büyüklerimiz tarafından kurulan ve bugün Türkiye’nin örnek sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Derneğimiz vasıtasıyla ilk günkü coşkuyla hem üyelerimize hem de şehrimize kişisel gelişim, mesleki gelişim, sosyal gelişim ve toplumsal gelişimi konu alan birçok etkinlik gerçekleştirdik. Şehrimize vizyon katacak birçok projeye imza attık. Yaptığımız faaliyetlerde, gerçekleştirdiğimiz hizmetlerde hem dernek üyelerimizin desteği hem şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşların desteği ile bütün şehre mal olmuş çok kıymetli hizmetler gerçekleştirdik” dedi.
ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENDİK
Başkan Özdemir, “İnegöl’ün ticari hayatına yön veren siz değerli üyelerimizden aldığımız güçle, sürekli büyüyen ve bölgesinde söz sahibi olan derneğimiz yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Farklı alanlarda faaliyet gösteren siz değerli üyelerimizi, kendi sektörlerinde söz sahibi yapmak için büyük bir gayret gösteren derneğimiz, son dönemde genç kuşakları iş dünyasına kazandıracak projelere imza atarak önemli bir misyonu da üstlenmiştir. İGİAD ailesi olarak asıl hedefimiz; daha çok üreterek, başta İnegölümüz olmak üzere, Bursa’mıza ve ülkemize katma değer sağlayarak, müreffeh bir toplumun oluşmasında pay sahibi olmaktır. Bu bağlamda eğitimden sosyo-kültürel meselelere, kalkınma projelerinden yaşanan sorunlara gösterdiğimiz titizlikle, derneğimiz her geçen gün gözle görülür bir ivme kazanmaktadır” diye konuştu.
“Derneğimizin 1991 yılında kurulmasına sebep olan kurucu üyelerimize, geçmiş dönem başkanlarımıza ve onursal başkanlarımıza, katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Özdemir, “Ayrıca iki yıllık görev süresinde, derneğimizin gelişmesinde ve ilerlemesinde yanımda olan değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma emeklerinden ve desteklerinden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Gönlünüzde sevgi, hayatınızda mutluluk, yüzünüzde gülümseme eksik olmasın” ifadelerine yer verdi.
TÜGİK Genel Sekreteri Tanzer Polat Yılmaz, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Belediye Başkanı Alper Taban ve Kaymakam Şükrü Görücü’nün selamlama konuşmalarının ardından Yönetim ve Denetleme kurulu raporları okunarak, ibra edildi. Tahmini bütçenin okunmasının ardından seçimlere geçildi.
ÖZDEMİR GÜVEN TAZELEDİ
Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Hakan Özdemir genel kurula katılan delegelerin oybirliği ile yeniden Başkanlık görevine getirilirken, yeni yönetimde Umut Ortakçı, Nedim İncebay, İsmail Sülek, Sibel Aybulut, Sevda Özcan, Mustafa Uysal, Turgut Ordu, Mahir Bayram, Emre Şen, Doğukan Bedir, Süleyman Murat Aslan, Nedim Kerem Türkel, Mehmet Emre Kösen ve Salih Kahreman yer aldı. Denetleme kurulu ise Celal Ter, Ali Demirhan ve İlker Agan’dan oluştu.
NORMAN’DAN “GİRİŞİMCİLİK VE EĞİTİM” 
Seçimlerin ardından Eğitimci-İş insanı Öztuna Norman tarafından “Girişimcilik ve Eğitim” konusunda konferans verildi. Türkiye’de eğitimin halen büyük bir sorun olduğun dile getiren Norman, “Bizim eğitim sistemimiz de öğretmenler öğrenciye dersi anlatır ve başarılı olması içinde “bol bol soru çöz” ve “sürekli tekrar et” der. Çocuk için bu tavsiyeler tanımsız olduğu için de bir türlü ne yapması gerektiğini bilmez. Bir doktor size çocuğunuzla ilgili “çocuğunuz çok hasta, hemen gidip en güçlü antibiyotikten alıp avuç avuç verin” derse bu tavsiyeyi uygular mısınız? Bizim eğitim sistemimiz maalesef her öğrenciye bu tavsiyeyi veriyor. Ortada tarifi net olan bir reçete olmadığı için de çocuklar bu tavsiyeyi uygulayamıyor. Ebeveynler de çocuklarının çalışmadığını görünce çocuklarına, “git biraz soru çöz” veya “git bir şeyleri tekrar et” diyor. Nasıl çalışacağını bilmeyen öğrenciyle veliler arasında bu sefer gerilim başlıyor. Planı olan öğrenci ne yapması gerektiğini bilir ve günü gününe yapar. Bu sayede başarı da doğal olarak gelir ve evde eğitim kaynaklı gerilimler de son bulur. Öğrencilere hayallerinin peşinden koşmalarını tavsiye ediyorum. Velilere, çocuklarına her zaman destek olmalarını ve eğitim sektörünün yarattığı kaos yüzünden çocuklarına kızmamalarını tavsiye ediyorum. Çocukların en çok ihtiyaç duyduğu konu ebeveynlerinin şefkatidir. Çocukların evde öğretmeni değil sadece anne ve babası olalım. Başarının anahtarı olarak çocuklara lütfen artık “bol bol soru çöz ve sürekli derslerini tekrar et” gibi tarifi net olmayan öğütler vermeyelim. Biraz da kendimizi tartmalı ve özeleştiri yapmalıyız” diye konuştu.
EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET
Konferansın ardından Öztuna Norman’a, Divan Başkanı Kenan Kender ve Divan üyeleri Kemal Aygen ve Ramazan Kaya’ya, geçen dönem yönetimde yer alan Ahmet Ortakçı, Fikret Alan, Gülçin Işık, Samet Özçömlekçi, Şükrü Gümüş ve Uğur Şimşek’e teşekkür plaketi takdim edildi. TÜGİK adına ise, Genel Sekreter Tanzer Polat Yılmaz tarafından Başkan Özdemir’e plaket verildi. 

banner380

Son Güncelleme: 26.12.2019 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<