banner359

Özel bireylere engelsiz eğitim

17 Haziran 2019 Pazartesi 17:15
Özel bireylere engelsiz eğitim


İnegöl Belediyesi tatil dönemine girmesiyle yaz spor okullarının startını veriyor. Yaz okulları kapsamında sosyal belediyeciliğin gereği olarak öğrenebilecek düzeyde olan engelli bireylere de ücretsiz yaz kursu düzenlenecek.

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak İnegöl Belediyesi tarafından öğrenebilecek düzeyde olan engelli bireylere yönelik ücretsiz yaz kursu düzenlenecek. Her yıl sistemli şekilde tatil sürecinde çocukların yanında yer alan İnegöl Belediyesi, alanında uzman öğretmenleri eşliğinde “öğrenebilir düzeyde özel eğitim alan çocuklar için” bu yıl da voleybol, basketbol ve masa tenisi kursları düzenleyecek.

EĞİTİMLER 25 HAZİRAN SALI GÜNÜ BAŞLIYOR
Öğrenebilir düzeyde özel eğitim gerektiren çocuklarımız için 25 Haziran Salı günü startı verilecek olan kurs; hafta içi Salı ve Perşembe günleri yapılacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Alper Taban; çocukları önemsediklerini, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için de engelsiz bir yaşam alanı oluşturmak için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Taban, “Kültür Park içerisinde bulunan Belediye Spor salonumuzda üç branşta gerçekleşecek olan yaz kurslarındaki eğitimle, çocuklarımızın özgüvenlerini desteklemek, onların bizler için ne kadar önemli olduğunu özellikle vurgulamak istiyoruz” dedi.

ÖZEL BİREYLERE ENGELSİZ EĞİTİM
Başkan Alper Taban; “Uzun zamandır devam eden bu tür etkinliklerin ve engellilere yönelik yapılan çalışmaların temelinde engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırma, birlikte paylaştığımız her alanda onlara da yer açma düşüncesi var. Eğitimlerini Yaz Spor Okulları kapsamında sürdürmeye devam eden engelli bireylerimize Yaz Spor Okulları sonunda düzenleyeceğimiz ve tüm öğrencilerin katılım göstereceği program ile sertifikalarını takdim edeceğiz. Sağlıklı bir yaşam için engelli bireylere özel olarak düzenlediğimiz ve onların spor yapmalarının yanında, gelişimlerine de yardımcı olacağını umduğumuz yaz spor kursuna tüm özel çocuklarımızı kayıt yaptırmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<