banner359

Özel Öğrenciler Kahvaltıda Buluştu

14 Nisan 2016 Perşembe 16:42 2016-04-14 16:48:46
Özel Öğrenciler Kahvaltıda Buluştu

 İnegöl’e bağlı Yeniceköy Mahallesinde faaliyet gösteren Hasbahçe, sosyal sorumluluk projesi kapsamında İnegöl Belediyesi Engelli Gündüz Bakım Evi ve Aile Danışma Merkezi bünyesindeki engelli çocukları ve aileleri ile kahvaltı organizasyonunda buluşturdu.

Gerçekleştirilen sabah kahvaltısı organizasyonuna Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Engelli Gündüz Bakım Evi ve Aile Danışma Merkezi çalışanları, engelli öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı programı hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin; “Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce Engelli Gündüz Bakım Evi ve Aile Danışma Merkezini Bursa Valisi Münir Karaloğlu, protokol üyelerimiz ve halkımızın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirmiştik. Hayata geçirdiğimiz bu merkezde, alanında uzman eğitimcilerimiz, bakıma muhtaç engelli çocuklarımızın iyi vakit geçirmelerini sağlarken, bunun yanı sıra öğrencilerimize el becerileri, sosyal beceriler ve öz bakım becerileri konusunda da eğitimler veriyoruz. Bizler engelli kardeşlerimizi toplumdan soyutlamak yerine onların hayatın birer parçası olmalarını sağlayarak, bu kardeşlerimizin sosyal yaşamda hak ettikleri yeri bulmaları için uğraş veriyoruz” dedi.

Şahin; “Ayrıca bu merkezimizin ikinci işlevi olan Aile Danışma merkezinde de, son dönemlerde boşanma oranlarının arttığı evlilik kurumuna, teknolojinin yaygınlaşmasıyla çözülmeye başlayan ve giderek dağılan toplumun ana nüvesi olan aile mefhumunun iyileştirilmesi, aile bireylerinin yaşadığı sorunlara birlikte çözüm aranmasına da bir nebze olsun katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Şahin; “Bugün Engelli Gündüz Bakımevi ve Aile Danışmanlığı Merkezi olarak 12 öğrencimiz ve 12 velimizle birlikte ilk etkinliğimizi Yeniceköy Hasbahçe’de gerçekleştirdik. Öğrenci ve velilerin birbirleriyle kaynaşıp, tanışmalarının sağlamak aynı zamanda çocuklarımıza hayatın içinde var oldukları gerçeğini göstermek ve engellerin olmadığı bir hayatın farkına varmalarını sağlayarak, mutlu ve başarılı bir hayat sürmelerine yardımcı olmak adına böyle bir etkinliği düzenledik. Bizi böyle güzel ve sıcak bir ortamda misafir edip ağırladıkları için işletme sahibi Erhan Bey’e teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Hasbahçe İşletme Sahibi Erhan Akgün ise; “Bizler işletme olarak sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Bu anlamda dönem dönem bu tür organizasyonlar yapıyoruz. Bugün de İnegöl Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hayata geçirilen Engelli Gündüz Bakım Evi ve Aile Danışma Merkezinde eğitim gören engelli öğrencileri aileleri ile işletmemizde misafir ediyoruz. Bu organizasyonda engelli öğrencilerimizle bir araya gelip, onların ve eli öpülesi ailelerinin güzel bir gün geçirmelerini istedik. Onları mutlu görmek, bizleri de mutlu ediyor. Umarım engelli öğrencilerimiz ve aileleri bu özel günde biraz olsun güzel bir vakit geçirmişlerdir” dedi.

Son Güncelleme: 14.04.2016 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<