banner359

Özel öğrencilerden özel sergi

17 Mayıs 2017 Çarşamba 16:22 2017-05-17 16:30:13
Özel öğrencilerden özel sergi
Halk Eğitim Müdürlüğü 23 Yaş Üstü Engelliler Kursu´nda öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan yıl sonu sergisi göz kamaştırdı.

Halk Eğitim Müdürlüğü 23 Yaş Üstü Engelliler Kursu binası bahçesinde gerçekleştirilen yıl sonu sergisine Belediye Başkanvekili Turgay Yel, İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, HEM Müdürü Burhanettin Özdemir ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

KURSTA 50 ÖĞRENCİ VAR

Sergi açılışı öncesi konuşan Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, "23 Yaş Üstü Engelli öğrencilerimizin bir programında daha birlikteyiz. Kısaca bu oluşumla ilgili bilgi vermek istiyorum. Devletimiz engellilerle ilgili pek çok adımlar attı. Engellilere yönelik pek çok iyileştirme çalışmaları yaptı. Daha önce toplu halde eğitilmekteyken, bu öğrencileri ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerine ayırdı. Son olarak da 2012 yılında bu düzenlemeyi yaparken, 20 ve 23 yaşına kadar zorunlu eğitimin içinde tuttu. 23 Yaşını aşmış örencilere de dedi ki; artık biz sizi zorunlu eğitimin içinde tutamayız. Halk Eğitim faaliyetlerinden yaralanmasını istedi. Bununla ilgili o çalışmaları yaptık ve Türkiye´de ilk defa İnegöl´de bu öğrencilere tekrar okul ortamını kazandırdık. Önce 3 sınıfla başladık. Şu anda bu binamızda 5 gurubumuz var, toplam 50 öğrencimiz var. Her gurubumuzda bir el sanatları öğretmenimiz, 10 öğretmenimiz ile beraber hizmet veriyoruz" dedi.

TEŞEKKÜR

Özdemir konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu bina bildiğiniz gibi Hal Eğitim Merkezi´mize yıllarca hizmet vermiş merkez binamızdı. 2014 Yılında yeni binamıza taşındıktan sonra bu binamızın tekrar onararak, 23 yaş üstü engelli öğrencilerimize tahsis edildi. Bu bina çok yıpranmıştı. Pek çok hayırseverimiz, pek çok iş adamımız bu binanın yenilenmesinde elimizden tuttular. Yine başta İnegöl Belediyesi, bu bahçenin düzenlenmesi, boyası, badanası ve bu özel öğrencilerimizin spor, eğlence türü etkinliklerini yapacakları alan kazandırması anlamında İnegöl Belediyesi üstlendi. Öğrencilerimiz evlerinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ihalesi ile başlarında servis görevlileri ile evlerinden alınmakta, öğlen yemekleri yine İnegöl Belediyesi tarafından karşılanmakta. Akşam tekrar servisleri ile evlerine dağıtılıyorlar. Bu şekilde hizmetimiz devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi´mizin engellilere yönelik çalışmaları devam ediyor. Yenice Rehabilitasyon Merkezi´nde kalan kimsesiz ve engelli öğrencilerin, yine İnegöl´de sevgi evlerinde kalan ama zorunlu eğitimin dışında kalmış öğrencilerimizle, kapalı spor salonunda 2 grup halinde, 5 öğretmenimizle eğitim veriliyor".

ONLAR RABBİMİZİN BİR LÜTFU

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, "Ne mutlu bizlere ki, bundan 10-15 yıl önce bu tür özürlü kardeşlerimizi aileler dışarıya çıkarmaz, bir yere hapseder, onları kaderleri ile başbaşa bırakırlardı. Allah´a şükürler olsun ki devletimiz, milletimiz gerek kamu kurumları olsun gerek sivil toplum örgütleri olsun bu kardeşlerimize sahip çıkarak, bunları en azından bir kısmından faydalanması çok güzel bir durum. Çünkü ailelerimize bir nasibi. Rabbimizin bir lütfudur, Allah´ın emanetidir" dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi gezilerek incelendi. Özel çocukların yaptıkları el emekleri beğeniyle incelendi.

Program özel çocukların muhteşem folklor gösterisi ile son buldu.

Son Güncelleme: 17.05.2017 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<