banner359

Pandemiye rağmen üst düzey eğitim

03 Aralık 2020 Perşembe 16:20 2020-12-03 16:26:32
Pandemiye rağmen üst düzey eğitim

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüse rağmen, güvenlik eğitim sürüyor. Özel Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, gelen özel çocuklara, Pandemi kurallarına uygun şekilde eğitim veriyor. Okula gelen öğrencilerin ateş ölçümleri yapılarak maskeyle içeriye alınıyorlar. Sosyal mesafeye uygun şekilde yapılan eğitimler, güven veriyor. 
Özel Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sözer Özbek, "Özel Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi COVİD 19 Tedbirleri Kapsamında Yüz Yüze Eğitime Devam Etmektedir. 
Özel Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak Sağlık Bakanlığının yayınladığı COVİD-19 Salgın Yönetimi Çalışma Rehberi doğrultusunda aldığımız sıkı tedbirler şunlardır; servise alınacak öğrenci, personel ve veliler arasında ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı semptomları sorgulanarak ve ateş ölçümü yapılarak semptomu ve ateşi olanların servise binmelerine izin verilmemektedir, taşınacak kişi sayısı, servis taşıma kapasitesi ve araçlarda sosyal mesafe kuralları göz önüne alınarak öğrencilerin rehabilitasyon merkezine ulaşımları sağlanmaktadır, servis araçlarının özellikle sık temas edilen yüzeyleri başta olmak üzere temizliği her servis sonrasında su, deterjan ve dezenfektan ile yapılmaktadır. Öğrenciler, veliler ve servis personelin maske takması zorunludur. Bireyselleştirilmiş eğitim kapsamında öğrenciler bireysel ve fizik tedavi seanslarında sosyal mesafe maske eldiven sperlik kullanılarak yüksek önlemlerle seanslarına devam etmektedirler. Grup eğitimlerine tedbirler kapsamında bir süre ara verilmiştir. Aileler çocuklarını sosyal mesafe dikkate alınarak onlara özel olarak hazırladığımız kurum bahçesinde ayrı bölümlerde beklemektedirler. Kurum günlük rutin temizliğin dışında hafta başında ve hafta sonunda ayrıca ilaçlanmaktadır. 
Kurum psikolog ve rehber öğretmeninin ailelerle yaptıkları görüşmeler neticesinde özellikle annelerin alınan sıkı tedbirlere rağmen kaygı düzeylerinin yüksek olduğunu zaman zaman çocuklarını rehabilitasyon merkezine gönderme konusunda tereddüt ettiklerini fakat bu durumun çocuklarının eğitimini olumsuz yönde etkilediğini ve çocukların elde ettikleri kazanımları kaybetme noktasına gelebildiklerini belirtmektedir. 
Kurum rehber öğretmeni Neşe Yeni,  Özel Üçel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi Milli Eğitim Bakanlığının tedbirlerini eksiksiz olarak almıştır. Bu ortamda velilerimiz çocuklarını kurumumuza getirebilir. Aksi takdirde çocuklarda uzun süre evde kaldıkları için zihinsel ve bedensel becerilerinde gerileme olur. Panik yapmadan çocuklarımıza engel olmadan alınan tedbirlerle COVİD-19 a yakalanmadan bu süreci olumlu geçirebiliriz" dedi.

Son Güncelleme: 03.12.2020 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<