banner359

Parasını bulan Suriyeli genci alnından öptü

27 Eylül 2019 Cuma 23:00 2019-09-28 12:05:38
Parasını bulan Suriyeli genci alnından öptü


İngaz kavşağında cüzdan bulan 18 yaşındaki Suriyeli genç, yaklaşık 10 kilometre yol yürüyerek cüzdanı karakola teslim etti. Karakola gelerek cüzdanını teslim alan vatandaş ise, genci alnından öptü.
Süleymaniye Mahallesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde işten eve giderken içerisinde kredi kartları ve 2 bin lira para olan cüzdanı bulan 18 yaşındaki Suriyeli genç Muhammed Nur Musulli, cüzdanı yaklaşık 10 kilometre yol yürüyerek Pazartesi pazarının yanındaki polis merkezine götürdü. Ekipler, cüzdan içerisinden çıkan kimlikteki Hasan Ateşoğlu’na ulaştı. Suriyeli Muhammed Nur Musulli, cüzdanı sahibine teslim etti. Cüzdanın sahibi Ateşoğlu ise, Suriyeli genci alnından öptü.
CEBİMDE PARA YOKTU
Olayı anlatan Suriyeli genç Muhammed Nur Musulli, “İşten eve gidiyordum. İngaz’ın orada yürürken cüzdanı gördüm. Baktım içinde para vardı. Kapattım. Cebimde para yoktu. Direk yürüyerek buraya geldim. Buraya gelip cüzdanı teslim ettim. Ondan sonra cüzdanın sahibini çağırdılar, gelip teslim aldı. İyi oldu, mutlu oldum. İlk önce cüzdanı gördüğüm de almayayım dedim. Sonra polise götürüp dert almayayım dedim ama sonra ben almazsam biri alacak, içindeki paraları çalıp cüzdanı bir yere atacak diye düşündüm. Alıp karakola götüreyim diye düşündüm ve getirip teslim ettim” dedi.
SURİYELİ VATANDAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Cüzdanın sahibi emekli öğretmen Hasan Ateşoğlu ise, “Market alışverişi yaptık. Sonrasında cüzdanı düşürdüğümüz fark ettim. Dönüşte kameralardan baktırdık. Arka cepten çıkıntılıydı. Herhalde araca binerken düşürdüm diye düşündüm. Market dönüşü Aritmi Hastanesine gitmiştim. Orada düşürmüşümdür diyerek oraya da baktım. Arkadaşta o bölgede bulmuş. Bankaları arayıp, kartları iptal ettireyim mi diye düşünürken, önce gidip emniyete bildirelim diye düşündük. O sırada aradılar. Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Arandığım zaman Suriyeli bir vatandaş getirdi dediler. Tabi toplumda kötü bir intiba var ama kötü bir intiba yönü tabi yine olabilir. Bence o intiba yine silinmemiştir. Devlete el kaldırıpta geldiklerine her zaman kızarız. O ayrı şey. Tabi her insanın iyisi var, kötüsü var. Hırlısı var, hırsızı var, iyisi var. O bakımdan Suriyeli vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Allah onları vatanlarına kavuştursun inşallah” diye konuştu.

Son Güncelleme: 28.09.2019 12:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<