banner359

Pazarda fiyatlar artıyor

25 Ekim 2017 Çarşamba 10:21
Pazarda fiyatlar artıyor

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, yerli ürünlerin bitmekte olduğunu ve bu nedenle fiyatların artacağını söyledi.

Oda Başkanı Vehbi Durgut, “Sonbaharın son günlerine girdiğimiz bu günlerde yerli sebze bitmek üzere. Bu nedenle fiyatlarda artış gözleniyor. Yerli ürünler bozulmaya başladı. Domates bir tek İznik´te var. Antalya´da başlamadı. Bu nedenle domates piyasası yüksek. Sebzede biberler Yenişehir´de bitti. Fiyatlar hali ile arttı. Henüz bunlar gerçek fiyatlar değil. Yenişehir´de ürün bittikten sonra daha da artacaktır. Kışın tüketim azalır, fiyatlar her zamanki gibi normale döner. Geçen sene kışın 1-1,5 TL´ye domates sattık. Vatandaşlar yazdan salçasını, turşusunu yapıyor. O nedenle tüketim azalıyor. Sadece lokantacılar, yemekhaneler ürünleri kullanıyor. Vatandaş fazla tüketmiyor. Bu sefer tüketiciler fiyatlar düşük, maliyet yüksek diye isyan ediyorlar. Domates geçen hafta 1-1,5 TL iken şimdi 2,5-3 TL. Yüzde 100´lük zam oldu. Antalya´dan gelen sera ürünleri daha yüksek oluyor. Simav malı var 4 lira, Antalya malı 3 lira, İznik malı 2-2,5 lira civarında. İzmir mandalinası başladı, fiyatları normal, 2,5-3 TL arasında geziyor. Yerli patlıcan sera ürünü değil, tarla ürünü. Havalar gittiği için henüz bozulmadı. Yerli patlıcan satıyoruz. Antalya´dan da geliyor ama yerli patlıcan daha güzel oluyor. Fasulye 5 liradan satılıyor. En pahalı ürün şuanda fasulye. Salatalık 1,5-2 liradan satılıyor. Dolma biber yazın olduğu gibi 4 lira.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<