banner359

Pazartesi Pazarı’na 90 Araçlık Otopark

.

26 Aralık 2014 Cuma 11:25 2014-12-26 11:26:57
 Pazartesi Pazarı’na 90 Araçlık Otopark
 İnegöl Belediyesi, Pazartesi Pazarı çevresinde 90 araçlık otopark oluşturuyor. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, çalışmaları yerinde inceledi.
Kansu; “İlçemizde gerek alt yapı gerekse üst yapı olarak çalışmalar içindeyiz. Kentimizin her anlamı ile güzel olması için çaba vermekteyiz. Bu nedenle projelerimiz de aralıksız devam etmektedir. Önem verdiğimiz çalışmalardan birisi de kentimizin trafiğini rahatlamak adına yaptığımız projelerdir. Yaptığımız mahalle otoparkları kentimizin parklanma ve trafik akışında sıkıntı yaşamaması adına yaptığımız çalışmalardandır.

Çalışma bittiğinde pazaryerinde trafik olarak olumlu bir rahatlama hissedilecektir. Belediyemiz oto park alanları konusunda titiz ve ciddi bir çalışma içerisindedir. Bazı bölgelerin özellikle bu konuda gereksinimlerinin olduğunu biliyorduk. İhtiyaç olarak görülen bölgelerden birisi de Pazartesi Pazarı civarıydı. Bölgede kurulan pazar yeri ve dolayısıyla yoğunluk otopark ihtiyacını doğurmakta. Bu nedenle böyle bir çalışmayı bölgemize yapıyoruz” dedi.

MALİYETİ 40 BİN TL
Yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Kansu; “Çalışmalar kapsamında; 250 m bordür, 240 m oluk taşı, 1.200 m2 kilitli parke taşı, 10 adet yağmursuyu menfezi, 100 m3 c 16 beton, 80 tabaka çesan (çelik hasır) uygulaması yapılacak olup, çalışmanın belediyemize maliyeti 40 bin TL’dir. Yapılan işin kalitesini ve ömrünü artırmak için eski deforme olmuş asfalt sökülüp zemine 10 cm çesanlı beton dökmekteyiz.

Bu proje ile Pazartesi pazarı etrafında, Sanayi Caddesi ve Tetik Sokakta oluşturulacak toplam 90 araçlık otopark, bölgede otopark sorunu büyük ölçüde minimize edilecektir. Bu tarz şehrin ihtiyacı olan otoparkları şehrimizde stratejik önemi olan bölgelerde hizmete açmaya devam edeceğiz” dedi.

İLÇE TRAFİĞİ NEFES ALACAK
Kansu açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Açık tarz otoparklar ile ilçe trafiğini hedeflenen modernliğe yaklaştıracağız. Açık otoparklarımız ile aynı zamanda ilçe trafiği nefes alacak ve özlenen seviyede bir rahatlama getirecektir. Pazartesi Pazarı işlevsel olarak yoğun bir trafiğin olduğu alandır. Bölge özellikle belli günlerde otopark konusunda sıkıntı yaşıyordu. Bizde bu ihtiyacı görerek hemen harekete geçtik. Bu hafta sonuna kadar bu çalışmayı sonlandırıp ihtiyacı gidermiş olacağız. Uygulama ile görüntü açısından da önemli bir düzenleme olacak.

Bundan sonra da buna benzer çalışmalar ile kentin otopark sıkıntısını sona erdirmek istiyoruz. İlçemizde bu anlamda bir sıkıntı kalmaması için kalıcı çözümler noktasında çaba veriyoruz. Çalışmamızın şimdiden bölgemize hayırlı olması temennisiyle saygılar sunuyorum.”

Son Güncelleme: 26.12.2014 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meynur AKTAŞ 2014-12-27 21:01:37

hemen yakınında, kasım efendi cd. şükrünalipaşa ilkokulu karşısındaki iki yolun arasında kalan ada hiç bir işe yaramıyor..bari otopark olarak düzenlensin..

<