banner359

Pazartesi Pazarının Trafik Sorununu Çözecek

30 Mart 2017 Perşembe 18:38 2017-03-30 18:44:13
Pazartesi Pazarının Trafik Sorununu Çözecek

 İnegöl Belediyesi, Mahmudiye Mahallesi Elif Sokakta 7 dönüm alan üzerinde yeni bir otopark alanını oluşturmak için çalışmalara başladı. Otopark tamamlandığında Pazartesi günleri pazar bölgesinde yaşanan trafik sorununa da çözüm olması bekleniyor.

İnegöl’e modern bir çehre kazandırmak ve şehir içi trafik yoğunluğuna çözüm üretmek adına hayata geçirdiği mahalle otoparklarının sayısı her geçen gün arttıran İnegöl Belediyesi, Mahmudiye Mahallesi Elif Sokakta 7 dönüm alan üzerinde yeni bir otopark oluşturmak için çalışmalara başladı. Mahmudiye mezarlığı yanında hayata geçirilen otoparkın özellikle Pazartesi günleri Pazartesi Pazarından kaynaklanan yoğun trafik sorununa da çözüm olması bekleniyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, bugün çalışmaları devam eden otopark alanını ziyaret ederek uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. İnegöl Belediyesi olarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Kansu, “Şuanda kıştan etkilenen yollarda, ara sokaklarda, caddelerde yama ekiplerimiz yama yapıyor. Diğer alanlarda da Park Bahçeler, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüklerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Bugün de Mahmudiye Mahallesi’nde Mahmudiye Mezarlığı yanındaki boş alandayız. Burayı otopark alanına çeviriyoruz” dedi.

PAZARTESİ PAZARININ TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEK
Pazartesi pazarı kurulduğunda bu alanda ciddi bir parklanma ve otopark sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Adil Kansu, “O sorunu çözebilmek adına ve burada rahat bir parklanma alanı oluşturabilmek için bir çalışma başlattık. Görüldüğü gibi 165 metre uzunluğunda perde duvarı çektik. Bunu yine yaptık? Buradaki esnaflarımız arasında keresteciler yoğunlukta olduğundan dolayı kerestelerin, tomrukların, kalasların bu alana koyulmasına mani olmak adına yaptık. Şuanda da taş parke döşeme işlemini sürdürüyoruz. Burası yaklaşık 7 dönümlük bir alan. 165 metre uzunluğunda bir perde duvarın yanı sıra 4080 m2 taş parke döşenecek ve 60 adet ağaç dikilerek güzel bir ortam oluşacak” diye konuştu.

OTOPARK UYGULAMALARI BİR BİR HAYATA GEÇİRİLİYOR
Adil Kansu, İnegöl’de otopark sayılarını çoğaltmaya devam ettiklerini de kaydederek özellikle şehir merkezinde sıkışık olan alanları programa aldıklarını ve hem Park Bahçeler Müdürlüğü hem de Fen İşleri Müdürlüğü marifeti ile bu tür uygulamaların bir bir hayata geçirildiğini söyledi.

Açıklamasının sonunda vatandaşlara da seslenen Adil Kansu, “Benim esnaflarımızdan ricam, lütfen bu alana endüstriyel atıklarınızı atmayın, kalaslarınızı, kerestelerinizi ve tomruklarınızı koymayın. Burası başta Pazartesi pazarında esnaflık yapan pazarcılarımıza ve yine mezarlık yanında olduğu için cenazede kullanılmak üzere nezih bir ortam olacak. Ben mahalle sakinlerimize otoparkın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Son Güncelleme: 30.03.2017 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<