banner359

''Plan hazırlanıyor''

29 Mayıs 2019 Çarşamba 04:04 2019-05-29 11:28:21
''Plan hazırlanıyor''

Mahmudiye Mahallesinde ki çıkmaz sokaklarda incelemeler yapan Belediye Başkanı Alper Taban, kamulaştırmalarla ilgili belediye bünyesinde bir plan hazırlandığını belirtti.

İnegöl genelinde kamulaştırmalar hakkında bilgiler veren Alper Taban, “Bugün Suyolu caddemizde ve özellikle Mahmudiye Mahallemizde çıkmaz alan diye tabir edilen yerde yapmış olduğumuz çalışmaları hep birlikte yerinde inceledik. Önceliğimiz çok yoğun araç trafiğinin yaşandığı, her geçen gün araç sayısının arttığı bir şehirdeyiz. Sanayileşen şehirlerde bu tür ister istemez gelişmeler yaşanıyor.  Biz imar planımızda geçmişte uygunluk almış ama bugün itibari ile bu büyüyen şehirlerde tıkanan yollarda bu binaları nasıl geriye çekeriz hesabını yaptığımızda sayı olarak vermem mümkün değil ama her mahallede bu şekilde yola inen evlerin olduğunu görebiliyoruz. Bunlar ile alakalı doğal dönüşümün olmasını beklediğimiz yerler de var. Kamulaştırma planına aldığımız yerler de var. Bazı yerlerde rızai kamulaştırma gerçekleşmediği için ister istemez yargıya taşınıyor ve bu sefer devreye bilirkişi giriyor ve neticelerin çıkmasını bekliyoruz. Bu ve buna benzer yapıların kamulaştırılması tamamlanınca yola katılım sağlanıyor. Kamulaştırma işin en zor kısmıdır. Çünkü bütçenizden para harcayarak yapıyorsunuz bu işi. Doğal dönüşümde vatandaş binasını kendi yapacaktır. Ona göre bir plan hazırlanmakta ama biz bunları takip etmekteyiz” diye konuştu.


Asfalt çalışmalarına ilişkin olarak da açıklama yapan Taban, “Asfalt çalışmalarımız bir taraftan başlamış bulunmakta ama biz asfalt çalışmalarını zemini oturmuş, altyapısında kısmen bize asfalt yapma imkanı veren bölgeler varsa bunların asfaltlarını yapıyoruz. Ama yama çalışmaları ve yenileme çalışmalarımız başladı. Bir taraftan büyükşehir belediyemizin, bir taraftan da İnegöl Belediyemizin çalışmaları var. Bu çalışmalar devam ediyor” dedi.

Son Güncelleme: 29.05.2019 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<