banner359

Planetaryum İle Gökyüzünü Keşfediyorlar

09 Ekim 2017 Pazartesi 18:32
Planetaryum İle Gökyüzünü Keşfediyorlar

İnegöl Belediyesi tarafından gök bilimi ve uzay hakkında bilinmeyenlerin somutlaştırılarak öğrencilerin uzaya ilgilerini artırma amacıyla ilkokullarda Planetaryum gösterisi gerçekleştiriliyor.

Geçen haftadan beri devam eden Planetaryum gösterilerinin son durağı Alanyurt 75. yıl ilkokulu oldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, uzayı daha yakından görmeyi ve galaksinin tüm bilinmeyenlerini ortaya koyan Planetaryum gösterisini öğrenciler ile birlikte izledi.

“YARINLARIMIZIN UMUDU OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN NE YAPSAK AZ”
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ve 75. Yıl İlkokulu Müdürü Hasan Altınoğlu’nun da hazır olduğu Planetaryum gösterisi sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımıza ne kadar yatırım yapsak az. Onlara yeni ufuklar açma ve farkındalık oluşturma adına yeni bir projeye daha İnegöl Belediyesi olarak imza atıyoruz. Planetaryum gösterisi veya diğer adıyla gökevi gösterisi için bir aradayız. Az önce çocuklarımızla birlikte gösteriyi izlerken bizlerde heyecanlandık açıkçası. Tabi İnegöl’de altyapı, üstyapı gibi farklı faaliyetleri hayata geçirirken, beraberinde kültürel, sosyal ve sportif açıdan da farklı etkinliklere imza atarak, geleceğimiz olan yavrularımızı daha donanımlı, nitelikli ve özgüveni yüksek birey olmalarını sağlamak için farklı aktivitelere imza atmaya çalışıyoruz. Dönem dönem çocuk tiyatroları, eğitici programlar, drama kursları, enstrüman kursları, çocuk korolarımız ve çocuk resim atölyemiz ile çocuklarımızın zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

PLANETARYUM GÖSTERİLERİ DEVAM EDECEK
Kendi çocukluğumdan beri hep gizemli olan, bizim için hep ulaşılmaz olan gök bilimi ve uzay ile alakalı çocuklarımızın ilgi ve alakalarını daha da artıracak Planetaryum gösterisini farklı okullarımızda gerçekleştiriyoruz diyen Aktaş, “Bugünde planetaryum gösterisini çocuklarımızla izlemek için Alanyurt 75.yıl ilkokulundayız. Geçen haftadan beri şehrimizin farklı okullarında çocuklarımıza yönelik bu gösteriyi gerçekleştiriyoruz. Sırasıyla Huzur İlkokulu, 80.yıl ilkokulu ve Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulumuz başta olmak üzere 17 Kasım tarihine kadar şehrimizin farklı okullarında öğrencilerimizin karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ ARASINDAN BİLİM ADAMLARI, ASTRONOT VE UZAY MÜHENDİSLERİ ÇIKACAK”
Amacımız bilinmeyenleri bilinir hale getirmek olduğunu belirten Aktaş, “Çocuklarımızın bizatihi görerek ve uygulayarak bilgi sahibi olmaları en büyük amacımız. Tabi zamanın oluşumunu, ışık yılı ölçüsü, güneş ve gezegenlerinin mesafesi, güneşin ve dünyanın kendi içerisindeki konumları ile alakalı bilgileri eğlenerek çocuklarımız öğreniyor. Bu gösteri ile çocuklarımızın gizemli gözüken bu konular ile bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Muhakkak bu gösterilerinden etkilenecek çocuklarımızın arasından bilim adamları, astronotlar ve uzay mühendisleri çıkacağına yürekten inanıyoruz. Ve bu gösteriler ile yavrularımızı okul ortamında eğlendirmeyi de arzuluyoruz. Özellikle şehir merkezi dışındaki okullarımızı tercih etmeye çalışıyoruz. Bu gösterimize güzel bir İlgi ve alakanın olduğunu da bizatihi bugün görmüş olduk. Bu vesile ile tüm çocuklarımıza yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<