Play-off sistemi değişti

09 Ağustos 2022 Salı 12:53 2022-08-09 15:26:45
Play-off sistemi değişti

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2022-2023 sezonundan itibaren TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de Play-Off Sisteminin değiştirilmesine karar verdi. 

TFF 2. Lig'de normal sezon sonunda gruplarında birinci olan 2 takım doğrudan, Play-Off müsabakaları sonucu ise 1 takım olmak üzere toplam 3 takım Spor Toto 1. Lig'e yükselecek. 

TFF 2. Lig'de Play-Off Sistemi şu şekilde uygulanacak:

TFF 2. Lig Play-Off Sistemi; 

• Her iki grupta grup içi Play Off müsabakaları 3 tur üzerinden oynanır. Üç tur sonunda her iki gruptan birer takım Play-Off Final müsabakasına yükselir. 

• Her grupta 2, 3, 4, 5 ve 6. sıradaki takımlar Play Off müsabakalarına katılır. 

• Normal sezonu 2. sırada bitiren takımlar doğrudan 3. tura yükselir.

banner380

• 1. Tur müsabakalarında her iki grupta 3. ile 6., 4. ile de 5. takımlar tek maç eleme usulüne göre karşılaşır. Maçlar 3 ve 4. takımların sahasında oynanır.

• Müsabakaları kazanan takımlar ikinci tura yükselir. 2. Tur çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar sıralamada daha altta yer alan takımların sahasında olacak şekilde yapılır. 

• 2. Tur müsabakalarını kazanan takımlar 3. turda lig 2.'si olan takımların rakibi olur. 

• 3. Tur müsabakaları çift maç eleme usulüne göre ve ilk maçlar 2. turdan gelen takımların sahasında olacak şekilde oynanır. 

• Her iki grupta 3. Tur maçları sonucunda tur atlayan 1'er takım, tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak olan Final müsabakasını oynamaya hak kazanır. Final müsabakasını kazanan takım Spor Toto 1. Lig'e yükselen üçüncü takım olur.

Son Güncelleme: 09.08.2022 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<